Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

ASUS A8N-SLI installatieprobleem

Anoniem
carlobernardini
9 antwoorden
 • Pc net volledig samengestoken, alles zit goed aangesloten.
  Powerknop ingedrukt, dan krijg ik hetvolgende

  BIOS ROM checksum error

  dan vind ie men cd rom, komt er
  found cd rom , try to boot from it ….. pass


  dan zegt ie

  automatic load AWDFLASH.EXE ……
  !! ERROR – AWDFLASH.EXE not found with cd-rom !!

  Wat een gelul is me dat, nieuw moederbord en proleem met het BIOS, iemand een oplossing??
 • Heb ik ook gehad. Het "BIOS checksum error" kan eraan liggen dat je verkeerde afstandsbusjes hebt gebruikt -> de bios is gebakken, want bios checksum errors wijzen vaak ertoe, dat de stroomtoevoer tot de bios afgesloten is, en de bios kan dan corrupt raken.

  Verder, heb je de jumpers van je opticals goed ingesteld?

  Ik kan hier trouwens errug veel info vinden…

  Anders, waarom niet gewoon mobo'tje retour?
 • afstandbusjes zijn ok volgens mij, het moederbord raakt niet met de achterkant van de kast, echter normaal gezienzit het moederbord vast met 12 afstandsbusjes, maar aangezien ASUS zo vriendelijk was om geen afstandsbusjes bij te leveren, zit het mar vast met 9 afstandsbusjes, diegene die ik ervoor ook gebruikte en dan had ik geen enkel probleem daarmee

  Verder, uiteindelijk vind ie die file op de cd-rom , begint ie te flashen, dan komt hetvolgende.


  Verifieing flash memory : 1FFFF OK
  komer er balkjes maar met enkele rode tussen en stopt ie aan de helft (rode balkjes zijn diegene waar ie dus niet kon schrijven).

  en geeft ie de melding FLASH ROM IS WRITE PROTECTED.

  Please make shure whether lockout jumpers is set to correct or not.

  daarna nog eens geprobeerd, dan kreeg ik hetzelfde scherm en begint ie opnieuw te flashen maar dan zegt ie

  Verifieing flash memory - 2FFFF OK

  balkjes komen en gingen een stuk verder maar niet tot het einde en nog steeds rode ertussen, en uiteindelijk de zelfde error.


  Maar in de handleiding vind ik geen jumpers waarmee je het bios zou kunnen unlocken of iets dergelijks, allen de jumper voor cmosclear
 • Ik had het niet vertrouwd, als je zeker weet dat je alles aan hebt gesloten.. Zou ik gewoon het moederboard retourneren. Voor een nieuwe..
 • uiteindelijk niet in geslaagd om het bios te flashen maar wel eens even in het bios geraakt, daar kon ik even enkele settings in veranderen maar toen liep het boeltje voleldig vast.
 • Aangezien er niet echt veel oplossingen komen voor men probleem, kan er me iemand vertellen of dit mobo naar de haaien is of niet ??
 • lijkt erop alsof je bios naar de haaien is, niet zozeer je moederbord.
 • Heb gemaild naar de verkoper en het mobo wordt dus teruggestuurd, toen ik het uit de pc haalde zag ik hetvolgende.

  Op de BIOS chip staat er met alcohol stift een 2 geschreven, blijkbaar moet deze dus al eens vervangen zijn en nog steeds problemen wat er op wijst dat het mobo met enkele problemen kampt.

  Hopelijk is men vervangbord eentje zonder probs.
 • [quote:a3ffc2c75e="rombaft"]Heb gemaild naar de verkoper en het mobo wordt dus teruggestuurd, toen ik het uit de pc haalde zag ik hetvolgende.

  Op de BIOS chip staat er met alcohol stift een 2 geschreven, blijkbaar moet deze dus al eens vervangen zijn en nog steeds problemen wat er op wijst dat het mobo met enkele problemen kampt.

  Hopelijk is men vervangbord eentje zonder probs.[/quote:a3ffc2c75e]

  Das ook naadje van ASUS, dat ze zon bord dan gewoon weer doodleuk terug in de doos stoppen, laat ze het dan op zn minst als bulk ofzo weer verkopen, bovendien, bij mijn BIOS chip op mijn ASUS P5GD1 moederbord zit een stikkertje, (!)BIOS WARRENTY VOID IF REMOVED(!) (oid), beetje vreemd dat ze dat stickertje niet terugdoen, zeker als ze dr op hebben geschreven, dat valt nmlk veel minder op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.