Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC gebouwd, start niet op

Anoniem
Obi-wan-kenobi
18 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb laatst voor mijn moeder een aantal onderdelen voor een pc gekocht. Gisteren binnengekomen, en vandaag maar in elkaar zetten. Nu ben ik zover dat het moederbord in de kast zit, er een 12-polige atx connector op het moederbord zit, een 4-polig stekkertje bij de processor, de powerswitch is aangesloten, het geheugen zit erop, en de grafische kaart (ASUS 6200TC) zit erop. Nu wilde ik even een testrondje draaien, dus vol goede moed toetsenbord, monitor en voedingskabel aansluiten. Dan op het knopje op de voeding drukken (nee, niet die rode :wink:!), en de pc gaat meteen aan, dus ook als je niet op de powerknop drukt. Alle fans gaan draaien, ik hoor een piepje, 4-5 seconden stil, weer een piepje, enzovoorts. Ik heb geen beeld. Nu vraag ik mij af wat er aan de hand is. Specs zijn:

  AMD Sempron 2800+
  G-Skill 512MB DDR400
  ASUS EN6200TC
  Voeding: wat bij de kast ENlight EN 4105
  MSI K8N Neo3

  Processor + koeler is gemonteerd door Azerty, lijkt me niet dat dat het probleem is. Heb het geheugen van DIMM1 naar DIMM2 verplaatst. Ik heb geen afstandsbusje gebruikt, omdat er al verhogingen op de kast zitten, en als ik daar wel afstandsbusjes had gebruikt, had het allemaal niet meer gepast. Het lijkt me niet dat dat het probleem is, maar je weet maar nooit.

  Weet iemand wat het probleem is?

  EDIT: Mobo type er nog even bijgezet
 • is de voeding van je moederboard niet 20 polig of 24 polig :-? en zorg ervoor dat als je een mobo hebt met een 20polig voeding dat er dan ook een 20polig voeding op zit,, en het schijnd dat de piepjes een soort code zijn,, kijk voor die code op de site van je moederboard. Of als de piepjes uit je graka komen kijk dan op de site van je graka :wink:
 • ATX stekker is goed, op het mobo 24 pinnen, op de voeding 24 pinnen. Op de site van MSI heb ik niks over die piepjes kunnen vinden. En hoe kom ik erachter of die piepjes van de graka komen?
 • Wat is precies het type van het moederbord wat erin zit? Dan kan ik eens eventjes kijken :wink:
 • Wat stom, ben ik dat vergeten te melden! Het gaat om een MSI K8N Neo3 Gold Edition.
 • nou ik had toen ik mn nieuwe graka had aangesloten een grote piep,, ik ging luisteren waar het vandaan kwam en het kwam uit mn grafische kaart,, dus ik pc uit gezet goed kijken en bleek dat ik voeding vergeten was,, dus dat was gewoon een stomme actie :oops: maar ik denk dat er bij jou systeem ook een steekje los zit ( whaha k bedoel natuurlijk kabel :wink: )
 • [quote:c7b812b81d="Koot"] Ik heb geen afstandsbusje gebruikt, omdat er al verhogingen op de kast zitten, en als ik daar wel afstandsbusjes had gebruikt, had het allemaal niet meer gepast. Het lijkt me niet dat dat het probleem is, maar je weet maar nooit.

  [/quote:c7b812b81d]

  Als je het moederboard direct op de kast hebt vastgeschroefd, dan zou dit wel degelijk een probleem kunnen zijn, je hebt namelijk kans op kortsluiting.
  Daarnaast verdenk ik het geheugen, kun je misschien een andere geheugenmodule proberen?
 • Nog iets raars, als ik de voeding aansluit (op het stroomnet) dan gaat het mobo automatisch aan. Als ik de powerswitch los haal, gebeurt dat niet. Zou het kunnen dat die powerswitch kortsluiting maakt, waardoor het moederbord constant een opstartsignaal krijgt?
 • Dit is een optie die je in het bios van het moederboard aan- of uit kunt zetten. Waarschijnlijk is het moederboard standaard ingesteld dat hij opstart zodra je de stroomstekker aansluit. Is voor de rest niks geks aan.
 • ik zit zelf ook te denken aan het geheugen.
  Heb namelijk dezelfde situatie gehad, en nog bezig met het oplossen hiervan. :lol:
 • [quote:694b4a66a8="jackdegek"]Dit is een optie die je in het bios van het moederboard aan- of uit kunt zetten. Waarschijnlijk is het moederboard standaard ingesteld dat hij opstart zodra je de stroomstekker aansluit. Is voor de rest niks geks aan.[/quote:694b4a66a8]
  Ik weet dat dit een optie is idd, maar is het dan niet raar dat wannneer ik de powerswitch aansluiting loskoppel van het moederbord, dat 'ie dat niet meer doet?
 • Dat zou ik zo 123 niet weten, ik denk wel dat dat zo hoort. Maar heb je al een andere geheugenmodule geprobeerd?
 • Inderdaad, een ander geheugenbankje was de oplossing. Ik zal binnenkort Azerty eens mailen.

  Iedereen, hartstikke bedankt voor al het advies!
 • [quote:3fd13a8425]Als je het moederboard direct op de kast hebt vastgeschroefd, dan zou dit wel degelijk een probleem kunnen zijn, je hebt namelijk kans op kortsluiting.[/quote:3fd13a8425]Dit komt tegenwordig steeds vaker voor, niets om je zorgen over te maken.. :wink:
 • [quote:a40e826621]en de pc gaat meteen aan, dus ook als je niet op de powerknop drukt. Alle fans gaan draaien, ik hoor een piepje, 4-5 seconden stil, weer een piepje, enzovoorts. Ik heb geen beeld. Nu vraag ik mij af wat er aan de hand is. Specs zijn:
  [/quote:a40e826621]

  kijk als je front kabeltjes allemaal goed zitten, die zitten zo dicht op elkaar op een mobo dat je snel een pinnitje mist of gewoon verkeerd hebt geplaatst, bv, als jij de powerknop aansluiting op het mobo verwisseld hebt met iets anders, of een een pinnetjes gemist zodat de plus van een led over plus van de powerknop staat, nu , je weet wel waar ik naartoe wil.
 • Ik zou inderdaad ook nog eens goed naar je powerswitch kabeltjes kijken. Bij een neef heb ik een keer een voeding vervangen voor een Tagan, omdat deze zogenaamd was doorgebrand. Nieuwe voeding erin, niets hoor, alleen steeds elke paar seconden een piepje en geen beeld. Bleek dat het kabeltje sluiting maakte…

  Kun je niet met wat mem uit je eigen pc testen?? Evt ook je eigen videokaart even proberen, zo kun je allemaal dingen uitsluiten. Zo kaal mogelijk, dus met alleen cpu + mem + graka wil ook nog wel eens uitkomst bieden.
 • [quote:95a2288f02="Koot"]Inderdaad, een ander geheugenbankje was de oplossing. Ik zal binnenkort Azerty eens mailen.[/quote:95a2288f02]Euh, probleem is nu opgelost? Geheugenmodule is kaduuk? :roll:
 • een geheugenbankje dat naar de knoppen is kan de pc niet zomaar laten opstarten zonder dat de powerknop is ingedrukt

  als de pc uit staat, dan krijgen de geheugenbanken zelfs geen stroom

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.