Vraag & Antwoord

Anoniem
handbalroels
5 antwoorden
 • Ik heb eindelijk de boel op orde (Zie topic help bij VGA kaarten) en heb ook wat software geinstalleerd om de temperaturen van mijn CPU, GPU te kunnen lezen.
  Met dezelfde software lukt het mij de verschillende fans op verschillende snelheden te laten draaien. Ik heb ook mijn chipsetfan verwisseld voor een passief koelertje van Zalman.

  wat ik graag nog wil weten is:

  1) Hoe warm mag een vga-kaart (zowel ram als GPU),CPU en chipset maximaal worden?
  2) Hoe meet ik nu de temperatuur van mijn chipset, ik bedoel hoe weet ik dat deze genoeg wordt gekoeld?
  alvast bedankt.

  Specs: Asus A8n-sli, AMD 3500+, 512mb, Asus EAX700PRO.
 • Er zijn kastfans te koop met een losse temp senzor die je overal in de kast kan hangen dus ook tussen de vinnetjes van je chipset etc
  De naam is coolermaster 80 mm met sensor, ik had za als ik hetgoed heb van www.cool-prices.nl
 • Er zijn kastfans te koop met een losse temp sensor die je overal in de kast kan hangen dus ook tussen de vinnetjes van je chipset etc
  De naam is coolermaster 80 mm met sensor, ik had za als ik het goed heb van www.cool-prices.nl
 • [quote:b960d5acf0="impossible"]1) Hoe warm mag een vga-kaart (zowel ram als GPU),CPU en chipset maximaal worden?[/quote:b960d5acf0]Een GPU mag meestal wel zo'n 100' worden. Een Newcastle mag 70' worden en een Winchester of Venice 65'.[quote:b960d5acf0="impossible"]2) Hoe meet ik nu de temperatuur van mijn chipset, ik bedoel hoe weet ik dat deze genoeg wordt gekoeld?[/quote:b960d5acf0]Volgens mij wordt de case temp gemeten door je chipset.
 • Hoi,

  In iedergeval bedankt voor de reacties.
  Nee het is mij duidelijk Alipapa er zijn allerlei gadgets (hardware of software) waarmee ik de temp kan meten. Maar dat helpt niet echt als ik niet weet wat het maximum is.

  Arne ik neem aan dat je het over graden celcius hebt?
  Maar ok, ik heb een venice dus dat zit wel goed heb tot nu toe niet hoger dan 50 graden gemeten. En mijn GPU zit zo rond de 40 graden idle en 50 na een spel .
  Dus dat is wel goed toch?

  Wat ik met de chipset bedoelde is dat deze inderdaad gekoeld wordt door de passieve koeler maar ik weet niet of dat genoeg is. Heb mijn casefan op zijn laagst staan. Zet ik hem een standje hoger scheelt dat ongeveer 5 graden op de GPU en CPU (chipset weet ik dus niet want dat kan ik niet meten.). Maar ik wil gewoon spellen spelen (fear, doom , cod etc etc met zo min mogelijk lawaai van fans en dergelijke maar wel zonder het gevaar dat de boel te heet wordt.

  Dus:
  Ik ben op zoek naar veilige marges qua temperaturen zodat ik mijn fans erop afstel. Op de zite van de producent kan ik niets vinden.

  ps de chipstefan op de A8n-sli verwijderen voor een passieve scheelt ect een hoop herrie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.