Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

probleem met sata harde schijf

Anoniem
rijola
1 antwoord
 • Hallo

  Hoi hoi

  In maart heb ik bij de aldi de 8386XL pc gekocht.
  Er zitten 2 sata schijven in van elk 160 gb. Schijf 1 is gepartioneert in C-D-E waarvan C de boot is.
  Schijf 2 is de F schijf en was niet gepartioneert. Ik gebruikte deze schijf voor opslag.
  Begin september kreeg ik problemen met mijn pc. De F schijf was niet meer te benaderen in windows verkenner, en draaide windows slecht en traag. Indien ik de pc opnieuw opstarte begon hij met chkdsk en starte dan soms wel door naar windows en soms bleef hij hangen op het pentium logo of in het zwarte scherm.
  Tijdens deze chkdsk procedure verdwenen iedere keer bestanden op de F schijf of werden herschreven. Het meeste was niet meer bruikbaar in elk geval.
  Ik dacht dat het aan windows lag en heb fabrieksinstellingen terug gezet. Dit hielp helaas niet. Toen de F schijf geformateert. Toen de F schijf leeg was draaide de pc weer prima. Met de helpdesk van medion contact gehad en daar zouden ze 't probleem gaan onderzoeken.Dit komt namelijk bij velen voor die de 8386 pc hebben gekocht. Daar kwam ik achter toen ik op 't forum van GSC terecht kwam.Dit heb ik medion ook gemeld.Helaas tot op heden geen bericht van medion gehad. Ik heb toen de F schijf gepartioneert en daarna ging 't een maand goed met bestanden opslaan en benaderen. Vorige week begonnen de problemen opnieuw. Ik heb toen de F schijf in de pc uitgetrokken en met alleen de eerste schijf ingestoken draait de pc perfect.
  Bij GSC heeft iemand nieuwe kabeltjes gekocht van de schijf naar het moederbord en zijn pc draait weer perfect. Dit ga ik zeker de volgende week proberen.
  Terwijl een verkoper van een pc winkel me vertelde dat dit probleem bij sata schijven zich vaker voordoet en dat er dan in de bios een instelling veranderd moet worden. Helaas ben ik geen bios expert. Ik heb wel in de bios gekeken en deze instellingen ook gevonden maar weet niet welke de goede instelling is. Hij staat nu op enchanced mode.
  Zijn er meer mensen hier die dit probleem herkennen en is er iemand die een oplossing weet? Want de contacten met medion (gezien de ervaring van vele anderen) schiet niet echt op en heeft tot nu toe bij bijna niemand tot een oplossing geleid. Indien ik het probleem met hulp zelf kan oplossen kies ik hiervoor.
  Voor alle duidelijkheid zal ik ook even de links van GSC vermelden.
  http://www.gsc.be/forum/ShowPost.aspx?PostID=10210
  http://www.gsc.be/forum/ShowPost.aspx?PostID=5268

  Groetjes rijola

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.