Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Coolermaster RAM Heatspreaders op DDR2

Anoniem
Vandread
12 antwoorden
 • Heatspreader (heel erg lange link)


  Ik heb besloten iets van RAM-Heatspreaders te kopen voor mijn 2e systeem met een ASUS P5GD1 moederbord en 4x 256MB Kingston geheugen, dat zal allemaal wel passen, maar nu heb ik 2 vragen:
  1) Is het mogelijk 4 van deze heatspreaders naast elkaar te monteren, zonder dat de heatspreaders dan tegen elkaar aanzitten? (dus dat ze alleen maar een warmte-buffer maken en zo ondanks de heatspreader nog warmer worden als ze orgineel zijn)
  2) Als ik mijn systeem over 1 jaar ofzo ga upgraden, is de kans zon 99% dat mijn systeem dan DDR2 geheugen heeft, is dat geheugen van ander formaat, en passen deze heatspreaders daar dan nog wel op?

  bedankt:D
 • Volgens mij helpt het geen drol, kun je veel beter een fannetje voor je geheugen hangen. En dan is het nog de vraag in hoeverre DDRII warm wordt ? Het draait immers wel meer Mhz, maar op een aanzienlijk lager voltage dan oldskool DDR.
 • vraag 1 als ik de dikte van die dingen zie dan denk ik het wel maar dat weet je pas 100% zeker als iemand die dingen heeft + jouw mobo (zelfde afstand tussen de modules.

  vraag 2 Stuur de leverancier even de vraag of die dingen ook op ddr2 passen en je weet het zeker, zelf denk ik van wel.

  Maar waarom monteer je die dingen?
  Ik vind het geld verspilling.
  Je klokt er niks meer mee over, en zonder die dingen wordt de warmte ook goed opgenomen in de lucht ook gaan modulles als ze goed zijn langer mee dan dat nodig zou zijn.
  Hier medoel ik mee dat ze b.v wel 20 jaar werken maar dan is je pc al lang heel erg anthiek.

  Dus ja.
 • die zijn voor me 2e pc, waar ik een beetje mee aant casemodden ben, het is niet omdat het nou zo ongelofelijk goed koelt, dat weet ik, dat is mij eerder verteld, ik zal dr nouwelijks me kunnen overclocken,

  het doel is mijn pc dr cooler uit te laten zien, groene geheugenmodules op een koperkleurig bord ziet er niet zo mooi uit, vandaar die heatspreaders, het is alleen voor de looks…
 • die dingen zijn gemaakt om te passen, zullen echt geen problemen veroorzaken.

  Om te koelen moet je die dingen idd niet kopen, maar idd wel voor de looks, ik heb corsairs XMS ram geheugen daar zitten standaard van die heat toestanden op en het ziet er allemaal veel fraaier uit dan zo'n printplaatje met wat chips op.


  kwestie van OC'en, ben er zelf wat mee bezig en lees hier en daar nogal wat, koelen van RAM geheugen zal je geen meter vooruit helpen, 't is wat onder de kap zit wat telt
 • [quote:947f6b42a3="rombaft"]die dingen zijn gemaakt om te passen, zullen echt geen problemen veroorzaken.

  Om te koelen moet je die dingen idd niet kopen, maar idd wel voor de looks, ik heb corsairs XMS ram geheugen daar zitten standaard van die heat toestanden op en het ziet er allemaal veel fraaier uit dan zo'n printplaatje met wat chips op.


  kwestie van OC'en, ben er zelf wat mee bezig en lees hier en daar nogal wat, koelen van RAM geheugen zal je geen meter vooruit helpen, 't is wat onder de kap zit wat telt[/quote:947f6b42a3]

  idd, maar het past dus wel op DDR2 ? dit staat nmlk niet op de site…

  en verder, er zit een soort van tape bij, dit verbindt de heatspreader met de modules, lijkt me wel handig anders isoleren de spreaders…, maar kan ik dit tape ook los kopen (ivm vervanging van systeem en dan heatspreaders eraf en op nieuw geheugen (waar ik dan weer tape nodig heb) of kan ik dit gewoon van geheugenmodule oud halen en gewoon zonder iets nieuws op 2 zetten)?
 • Anders mail je ff met je leverancier als je twijfelt ;) Dat heet service ^^
 • ok thx voor jullie hulp:P
 • DDR2 heeft volgens mij dezelfde dikte als DDR zoals het nu is, als ik me niet vergis zien DDR 2 modules er zelfs identiek uit dan de huidige modules.

  Verder ivm die tape, zo nauw steekt dat niet aangezien er toch niet echt super gekoeld wordt. als je verwisseld, trek gewoon de oude tape af je oude ram en gebruik het op je nieuwe ram
 • [quote:8d9b6e5ba1="rombaft"]DDR2 heeft volgens mij dezelfde dikte als DDR zoals het nu is, als ik me niet vergis zien DDR 2 modules er zelfs identiek uit dan de huidige modules.

  Verder ivm die tape, zo nauw steekt dat niet aangezien er toch niet echt super gekoeld wordt. als je verwisseld, trek gewoon de oude tape af je oude ram en gebruik het op je nieuwe ram[/quote:8d9b6e5ba1]

  @ tape-> Okee:D

  @ DDR2-> dat geheugen gebruikt van die chips van videokaarten, niet van die langwerpige kijk hier maar
 • [quote:04c2466b79="Sander1337"]@ DDR2-> dat geheugen gebruikt van die chips van videokaarten, niet van die langwerpige kijk hier maar[/quote:04c2466b79]Om helemaal nauwkeurig te zijn, ddr2 maakt ook geen gebruik van geheugenchips voor videokaarten, dat zijn namelijk GDDR chips. Wle maken ze idd gebruik van het zelfde BGA princiepe, waar de contactjes in de vorm van kleine balletjes aan de onderkant zitten.
 • Inderdaad niets met de techniek te maken, is gewoon de verpakking van het geheugen :) TSOP (meestal langwerpig, en met pinnetjes aan de randen) of BGA :) (meestal vierkant, maakt connectie door een raster van balletjes aan de onderkant van de chip)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.