Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Flash chip not supported

Anoniem
plextor
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb zojuist een asus K8N mainboard aangesloten,
  De Bios heb ik voorzien van de software, edoch krijg nu een melding van;

  Flash chip not supported
  Press 1 to resume

  Wat heb ik verkeerd gedaan?
 • bios voorzien van software ??  Waarschijnlijk bedoel je bios upgrade ??  Misschien is BIOS upgrade misgelopen, en herkent ie hem daardoor niet meer.

  BIOS flashen is een mogelijke opplossing, heb je de CD van het moederbord bij je ?? daar staat het progje AWDFLASH.EXE op , cd in pc steken, boeltje opstarten en hij zal normaal gezien zelf het progje vinden en opstarten, dan laten flashen en kijken of het werkt
 • [quote:7316350133="rombaft"]bios voorzien van software ??  Waarschijnlijk bedoel je bios upgrade ??  Misschien is BIOS upgrade misgelopen, en herkent ie hem daardoor niet meer.

  BIOS flashen is een mogelijke opplossing, heb je de CD van het moederbord bij je ?? daar staat het progje AWDFLASH.EXE op , cd in pc steken, boeltje opstarten en hij zal normaal gezien zelf het progje vinden en opstarten, dan laten flashen en kijken of het werkt[/quote:7316350133]


  Klopt ik bedoel de bios update, de eerste software die wordt gelaten nadat je met een bootable disk het systeem opstart. Wat bedoel je met flashen? ->betekent dit dat je de bios eigenlijk weer ¨schoonveegt¨?
  Als alles op het mainboard goed is aangesloten, dan moet het toch werken volgens de manual? of is de praktijk toch anders!

  Alvast bedankt voor de moeite!

  Hartelijke groeten,

  HJ
 • Flashen is een nieuwe, andere versie van de bios 'installeren'…
 • [quote:085dc0d865="4408"]Flashen is een nieuwe, andere versie van de bios 'installeren'…[/quote:085dc0d865]

  nee, dit is een bios update, bios flashen is je bios terug zetten naar de basisversie.

  [quote:085dc0d865]Als alles op het mainboard goed is aangesloten, dan moet het toch werken volgens de manual? of is de praktijk toch anders!
  [/quote:085dc0d865]

  praktijk kan idd anders uitdraaien, heb ook wat probs gehad met het installeren van een nieuw asus bord.

  Nu, probeer je bios dus te flashen, dit met de cd die bij je moederbord zat, heb je die niet, ga naar de website van ASUS, suport, downloads, geef je moederbord op en laat hem zoeken, dan heb je onderverdelingen (drivers/utiliti/….) zoek gewoon naar het bestand AWDFLASH.EXE , downloaden, op diskette zetten.

  Die diskette in de pc, pc opstarten en normaal gezien moet ie het progje opstarten en je BIOS flashen.

  Daarna, probeer het systeem op te starten zonder het BIOS up te graden.

  Gaat dit, OK, dan ben je eruit.

  Extra : krijg je tijdens het flashen een error dat de bios chip niet kan schrijven, wel dan is je RAM het probleem, heb ik ook gehad, slechte RAM module, BIOS gebruikt RAM geheugen om te flashen-upgraden , lukt dus niet.

  je start het systeem op, alles draait (fans, lichtje op mobo) aar geen biep geen beeld : RAM module die kapot is (heb ik dus gehad).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.