Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC doet het niet meer

Anoniem
Cembalo1
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleem thuis. Ik was eergister aan het computer en opeens ging het stroom uit in het huis. Dus ik trok alles uit de stopcontact. En zette de schakelaar om. Maar we PC wou toen niet meer aan.

  Nu het volgende er zit totaal geen leven meer in me PC geen lichtje of wat dan ook.

  Ik schat in dat me voeding kapot is maar kan er ook iets anders kapot zijn gegaan?

  En me volgende vraag is, ik heb de 6800GT, 1 DVD-Rom. Dit ging met de Tagan 380W perfect. Nu heb ik voor mijn opleiding heel veel de computer nodig en kan ik die niet missen.
  Nu heeft een vriend een 250W voeding, kan ik hiermee tenminste mijn PC aanzetten en uitproberen of alles het nog doet? En kan dit schadelijk zijn voor andere componenten áls ik zo'n lage W voeding in me PC doe of gaat die niet eens opstarten dan?


  Alvast bedankt,
 • 250 watt lijkt me echt te krap voor een 16 pixelpipelines videokaart en waarschijnlijk A64 / P4 systeem. Ik denk dat er een piek op het stroom net was, waardoor je voeding kapot is, maar aangezien je zo'n goed merk hebt is het goed mogelijk dat de rest van je hardware gespaard is gebleven… Is een kwestie van proberen. Ik zou als eerste je voeding vervangen (voor eentje van minimaal 350 watt merkloos, 300 watt merk, liever een sterkere) en dan maar bidden dat ie het nog gewoon doet.
 • Zou ook kunnen dat je voeding doorgefikt is, en dat juist daardoor de stroom stop doorsloeg. Komt er geen brandlucht uit de voeding? Je kunt het proberen met een nieuwe voeding, maar er is ook een kans dat er meer beschadigd is.
 • [quote:64eac790b8="gerben"]Zou ook kunnen dat je voeding doorgefikt is, en dat juist daardoor de stroom stop doorsloeg. Komt er geen brandlucht uit de voeding? Je kunt het proberen met een nieuwe voeding, maar er is ook een kans dat er meer beschadigd is.[/quote:64eac790b8]

  idd, als de voeding ergens een kortsluiting gemaakt heeft kan het zijn dat dingen zoals MB, graf kaart, cpu ook een stroomstoot doorgemaakt hebben.

  Maar zou toch eens proberen met die 250W voeding, die kun je niet blijven gebruiken maar kan wel dienen om te testen, als het systeem niet gestressed wordt dan kan die voeding het wel trekken, als je begint te games of iets dergelijks zal je wel crashen denk ik.
 • Ja, ik wil het allen proberen of rest van me hardware het doet. De voeding wordt waarschijnlijk vandaag opgestuurd wegens garantie. En er was helemaal geen brandlucht of brandvlekken.
 • Ik heb de 250w voeding geprobeerd en gelukkig werkt alles nog :lol: Gelukkig is de rest ook niet kapot gegaan. Nog bedankt voor alle hulp en uitleg :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.