Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

prime-fouten op stockspeed???

Anoniem
Cembalo1
10 antwoorden
 • Zoals de titel al aangeeft:

  Ik draaide voor de lol eens even prime95 torture blend test omdat ik dat nog nooit gedaan had en jahoor, na 2 minuten gelopen te hebben geeft ie een fatal error :o . Alles gecheckt, of ie niet toevallig toch overgeclocked was oid, maar nee… Ik verdenk m'n voeding (ik moet nog een maandje wachten op een Tagan 380), deze geeft namelijk 13v op de 12v lijn (getest met de multimeter) en de 5v lijn zakt altijd in als het systeem gestressed wordt. De temps zijn, volgens de onboard sensoren in orde, CPU idle 29 graden en stressed 42 (ja, die Newcastles zijn heethoofden :( ).

  Zijn er nog andere oorzaken te bedenken behalve de voeding? Misschien verklaart dit ook het probleem dat ik niet verder kom dan 150 mhz overclock zonder startproblemen van windows…

  En ik zal ook dat een OCZ Modstream niet veel duurder is dan een 420 X-EYE. Is die dan te prefereren boven een Tagan?
 • -alles default?
  -timings
  -test je geheugen eens met memtest86 (bij fouten test onafhankelijk)

  Ps: vind je een tagan380 niet een wat marginale verbetering?
  Als je toch een antec kast koopt, koop dan bv een Antec Sonata II met 450watt voeding:
  http://tweakers.net/pricewatch/119553
  Puike prijs/prestatie kast met voeding.
 • ziet er inderdaad niet slecht uit :) ! Ik zit ook te twijfelen over een Antec 1000AMG Plusview (die is dus zonder voeding) met Tagan 420 X-EYE/ Tagan 480.

  De timings zijn 2.5-3-3-8, wat normaal is voor dit type corsair. Op 3-3-3-8 (net geprobeerd) geeft ie ook dezelfde foutmelding, alleen "pas" na 4 minuten. Het is steeds eentje van "rounding 4.940549034958039485 expected less than 4.0…"
 • Laat je geheugen eens op 333ddr lopen… of trek 1 reepje eruit.
  Denk dat je dan geen fouten hebt.
 • net geprobeerd en inderdaad, met 1 reep heb ik hem 4 uur laten lopen, niet een fout of waarschuwing :D . Mja, verder is de pc wel stabiel dus laat ik het hier wel bij…

  Heeft het trouwens zin om voor mijn pc ander geheugen te kopen zodat de test wel foutloos verloopt of is dit gewoon het resultaat van de oudere (slechtere) geheugencontroller van mijn Newcastle…
 • Reep van 1 gig ipv 2x512 zou hoogstwaarschijnlijk beter werken dus.
  Maarja als je pc voor de rest stabiel is…
 • en de vraag over die voedingen?
 • Tagan en ocz zijn wel ongeveer gelijk (Van de powerstream weet ik dat het interieur er practisch hetzelfde uit ziet als dat van mijn 480)
 • Tagan en OCZ komen ook uit dezelfde fabriek.
 • Oke, dat is fijn om te weten. Ik denk dat ik wel voor de OCZ ga, omdat deze 26A op de 12V lijn levert en de Tagan X-EYE 22A. En dan ook nog dat je de kabeltjes hoeft aan te sluiten die je ook echt gebruikt, wat een hoop troep scheelt. Zijn jullie het eens met deze beslissing? Ik mag m van m'n ouders dan gelijk bestellen, Sint is er toch bijna :D :D :D .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.