Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Maximum temperatuur harde schijf...

Anoniem
Comp-Freak
5 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds kort werk ik met het programma HDTune, waarmee ik de SMART-gegevens vaqn mijn harde schijf kan uitlezen. Het programma laat ook de temperatuur van de harde schijf zien.

  Nu ben ik benieuwd hoe warm een harde schijf maximaal mag worden. Welke temperatuur is kritiek? Ik kan het programma instellen op een bepaalde waarde. Op welke temperatuur kan ik het programma het beste instellen, zodat hij bij die temperatuur een waarschuwing geeft?

  Willem
 • hoe warm zijn ze nu? volgens mij is het het beste voor je harde schijf als je hem onder de 40 houd (10000 rpm schiven uitgesloten) maar 45-50 kan nog. Volgens mij is 50-55 kritiek…. maar wacht ff meer reacties af
 • Inderdaad, het is niet aan te bevelen om de schijf constant boven de 50 graden te laten werken.
 • Het verschilt heel sterk per model, is niets zinnigs over te zeggen. Een hogere temperatuur betekent dat je meer kans loopt dat de schijf het plotseling begeeft. Ik vraag me ook af hoe nauwkeurig die gemeten temperatuur is, maar dat terzijde.
 • De harde schijf in mijn laptop heeft constant een hogere temperatuur dan veertig graden. Behalve als die bijvoorbeeld een nacht uit heeft gestaan en nog even 'op moet warmen'. Maar daarna blijft hij in de buurt van ongeveer 42 graden. Als ik de computer intensief gebruik, loopt dat op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.