Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

opstart fout na instellen SATA RAID in Bios

Anoniem
tibber
9 antwoorden
 • mobo: Asus P5GD1, SATA1 connector c: schijf, SATA3 EN 4 connectors twee identieke nieuwe HDDs (maxtor S9). Op de Ide connector zit nog een oude Data schijf. Tot zover geen problemen. Als ik nu in het BIOS ga naar IDE config en dan Configure Sata as RAID doe en ik zet Onboard serial ATA Bootrom op enabled (alles volgens de handleiding van ASUS) kan ik na exit en save keurig met CTR+I de Raid disks aanwijzen en configureren. ook hier exit en dan loopt hij dus vast, elke keer met stop: 0x7B (boot disk fail). Deze fout komt elke keer op als ik in het BIOS de IDE Config naar SATA RAID zet!
  Ben bij Intel en ASUS op de site geweest, heb alles gedaan wat je volgens Intel kunt doen (ICH6R drivers en software). Bij ASUS vind ik niet zoveel overigens. Niets goeds gevonden dus. Wie heeft er een goed draaiend SATA Raid(1) systeem op de ASUS P5GD1????
 • Heb je ook de opstartvolgorde goed ingesteld?
 • Ik heb hier ook een intel raid setup draaien en ik meen me te herinneren dat je bij het aanmaken van de raid array aan moet geven dat de array bootable moet zijn. Lijkt me dat je dat niet gedaan hebt en dat de pc daardoor niet kan opstarten van je schijven. Mss komt het ook omdat je nog niks op de schijven hebt staan? Kan je windows wel installeren als je opstart van cd-rom?

  Verder, draai je raid 1 of 0? of gewoon JBOD?
 • Voor RAID heb je geen instelling, dat hij bootable moet zijn.
  Hij dient gewoon in de boot-volgorde genoemd te worden.
 • Sommige moederborden hebben die instelling wel degelijk in de RAID BIOS - dus losstaand van de gewone.
 • Ik moest lang geleden ook mijn array set as boot doen.
 • Dank voor jullie antwoorden!
  De Intel software die na je Bios opstart (ctrl-I) en de Raid instellingen doet noemt de Raid disks zelf wel Bootable zonder dat ik daar invloed op had. Ik boot overigens gewoon van een andere SATA schijf (C) op de SATA1 aansluiting. Dat werkt ook gewoon tot ik dus Raid instel in het BIOS, dan boot het systeem niet meer. Ik probeer dus RAID1 in te stellen.
  De bootvolgorde is gewoon CD-Floppy-HDD(C), de array is daar niet genoemd, moet dat?
  ik zie de schijven wel in windows als ik ze partitioneer, na een (mislukte) Raid configuratie niet meer. ik zie ze wel in het BIOS.
  Kan het te maken hebben met drivers voor de Intel ICH6R controller? Wie heeft er ervaring met Intel Applicationn Accelerator (heet tegenwoordig Intel Storage Utility) software?? Heeft iemand een systeem draaien op de P5GD1, welke BIOS versie heb je dan???
  Nou , hopen dat iemand hier nog zin in heeft
  :wink:
 • nog s uitgebreid getest met boot popup tijdens het laden van het Bios.
  de schijven worden allemaal keurig gepresenteerd om van te booten.
  Bij het laden van windows loopt de zaak vast met een bsod, foutcode:
  STOP: 0x0000007B (0xF898D63C, 0xC0000034,0x00000000,0x00000000)
  ik kan deze code niet vinden in de knowledge base van MSoft.
 • 0x0000007B. Misschien heb je hier wat aan.

  Iets waar ook de code 0xC0000034 in voorkwam.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.