Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Asus P5GD1 pro mobo probleem met IDE

Anoniem
Jim van Zweeden
4 antwoorden
 • Ik heb een Asus P5GD1 pro mobo gekocht en wilde daar het volgende op aanlsuiten (allemaal ide app) DVD (Nec) CD RW A OPen HDD WD 80 GB en Maxtor 160 GB.
  Mobo heeft maar 1 IDE poort Om alles te kunnen aansluiten een controller PCI Ultra 100 TX2 aangeschaft.
  Deze erin gestoken.
  Op de 2 IDE poorten op de Ultra de twee HDD gezet. IDE 1 de boot HDD -WD 80GB- (staat als cable select anders werd de HDD niet gezien) en IDE 2 de andere HDD als master.
  De DVD en CD speler aan de IDE poort op het moederbord geplaatst. DVD als Master en CD als Slave. Dat was volgens Mycom de juiste manier van aansluiten.
  MAARRRRR als ik nu een DVD kopieer dan duurt dat 1 uur en 20 minuten en de processor (Intel 2,8 Mhz ) draait dan op 100% en je kan dan eigenlijk niet meer verder computeren.
  Wat heb ik nu verkeerd gedaan?? :(
 • Eerst maar eens in apparaatbeheer kijken of voor alle IDE-interfaces DMA ingeschakeld staat?

  Gr,
  Jim
 • Ik heb gekeken en bij IDE/ATAPI controllers.Daar staan 6 dingen onder: 1X intel 82801FB Ultra Ata Storage controlers-2652
  1X intel 82801FB/FBM Ultra Ata Storage controlers-266F
  2X primair IDE kanaal
  2X secundair IDE kanaal
  de tweede primair IDE wijkt af van de andere. de tweede geeft bij geavanceerde instellingen dat je bij app 1 automatisch niet kan aankiezen. Overdrachtsmodus "alleen PIO"dan pio modus app 2: automatische detectie ook n iet aankiesbaar Ovberdachtsmodus DMA indien beschikbaar/ Huidige overdrachtmodus Ulltra DMA Mode 2.
  Alle andere geven hetzelfde bijApparaattype 1 en 2 Automatische detectie/ Overdacht : DMA indien beschikbaar/ Huidige overdracht Niet van Toepassing.
 • Wat gebeurt er als je de beide optische schijven op de losse controller aansluit?
  Heb je voor alles de juiste/nieuwste drivers geinstalleerd? En ook de chipset drivers?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.