Vraag & Antwoord

Anoniem
Victor Hopman
2 antwoorden
  • Hallo allemaal,

    Ik heb even een vraag over een van mijn PC's. Deze is vrij nieuw (een HP van een paar maanden oud) met een Pentium 4 processor 3Ghz 1GB intern geheugen en een goeie grafische kaart. Ik gebruik deze PC voor mijn bedrijf voornamelijk grafisch ontwerp voor drukwerk en internet, en uiteraard internet e-mail etc. etc.
    Sinds een tijdje gaat vrij snel de ventilator aan die ik normaal altijd even hoor als ik de PC aan zet. Ook als ik alleen maar mijn e-mail aan het lezen ben of op internet surf. Op zich is dit geen probleem, al wordt het na een tijdje een irritant geluid maar vaak gaat die ventilator redelijk snel weer uit. De laatste tijd gebeurd het echter vaak dat deze ventilator aan gaat, een hele tijd aan blijft en na een tijdje er (zo klinkt het) een nog grotere ventilator aan gaat. Die begint echt hard te loeien en de PC reageert dan niet zo snel meer. Die gaat wel snel weer uit en vervolgens blijft alleen die andere ventilator draaien. Verder met de PC geen problemen, maar het werkt niet echt prettig meer. Als ik aan het werk ben in bv PhotoShop (soms bestanden van reclamebureau's van 50MB) dan kan ik me voorstellen dat de processor o.i.d. wat verhit raakt, maar als ik alleen e-mail lees of wat zit te surfen vind ik het toch redelijk overdreven dat die ventilators beginnen te loeien. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn? Ik gebruik Norton Internet Security (heeft geen virussen gevonden) en download altijd de meest recente updates van Windows Update.

    Alvast heel erg bedankt!

    Groet, Victor.
  • Check je cpu fan eens, of die nog wel goed draait, en of ie niet vol stof zit. Het koelblok kan ook wat los zitten. Mogelijk zit er ook een stoffilter voor een casefan, die ook dicht kan zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.