Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Mogelijk voeding probleem

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Hallo,
  Mijn computer start tijdens het gamen vaak opeens overnieuw op, maar ik denk zelf dat dit een voedingprobleem is, aangezien mijn voeding maar 250w is.
  Nu wilde ik daar even zeker van zijn, door mijn videokaart (6600GT) even aan een aparte voeding te hangen, dit had ik dus gedaan, maar ik wsa een klein detail vergeten; er zit geeneen stekker in mijn moederbord van mijn 2e voeding, dus die gaat niet aan, dus kan ik het nog niet uittesten….
  Is er een maniertje hiervoor?
  Alvast bedankt :D
 • Je wil dus 2 voedingen tegelijk aansluiten op je moederbord? Ik vraag me af of dat mogelijk is…Misschien met een splitter?
 • Ik wil er gewoon zeker van zijn dat het een voedingsprobleem is zonder eerst veel geld uit te geven aan een voeding 8)
 • Ik denk niet dat je moeilijk moet gaan doen met een extra voeding op je systeem, 250 W is met een 6600GT veel te laag.!
 • in je specs staat een 420 watter…..
  Als je echt een 250W gebruikt, kan het bijna niet anders zijn dan dat je voeding te zwak is… Heb je niet nog een sterkere liggen?

  En je kan een externe voeding gebruiken, Alleen die moet je starten door op het goede moment 2 pinnetjes in de ATX-stekker kort te sluiten… ik weet alleen niet welke pinnetjes en weet ook niet wat er gebeurt als je hem te laat of te vroeg start… moet natuurlijk niet je 6600GT slopen das zonde
 • Jamaar wat nou zo vreemd is…hij heeft het altijd gedaan :-?
  Toen hield ie er op een gegeven moment mee op, toen heb ik hem teruggebracht naar de winkel, en een nieuwe gekregen (had nog garantie) en nu vertoont ie die kuren….
  En hij start ook niet echt opnieuw op..het scherm gaat uit (het lampje wordt geel, alsof die in standby gaat) en het geluid (als dat er is) dat loopt vast.

  @Tinus; idd…420watt..weet niet hoe ik erbij kom :roll: Het is 250w
 • ik had een 6800(LE) met een 250 watt voeding en er was niks aan de hand tot dat ik 3dmark05 ging draaien of intensief ging gamen… toen viel mn pc uit…

  dit was wel een voeding probleem… aangezien de 6800le en 6600gt aan elkaar gewaagt zijn denk ik dat jij het zelfde probleem had…

  er zijn sites waar je kan invullen welke hardware je gebruikt en die site rekenent dan uit hoeveel wat voeding je nodig hebt
 • Ik durf vrijwel met 100% zekerheid te tikken dat het aan je voeding ligt. Ik zou inderdaad even een andere voeding op de kop tikken, gezien je specs zou je op z'n minst naar een A-merk 350Watt voeding moeten kijken.
 • Jamaar hij heeft het altijd goed gedaan, en dat vind ik nou juist zo vreemd
 • dan heeft hij het bijv. altijd op het randje kunnen trekken. Nu heb je bijv een extra pci-kaartje of een usb apparaat aangesloten, waardoor hij het net niet meer trekt. Wat ook kan is dat je maximale belasting van de voeding bijv. 16A op 12v was, maar door slijtage het rendement wat zakt naar 15A, wat net te weinig is…..
 • [quote:b0496af893="tinus89"]maar door slijtage het rendement wat zakt[/quote:b0496af893]Precies. Voor een stabiele PC moet je ook een stabiele voeding hebben. Vervangen dus, die 250W. Vervanging hoeft niet duur te zijn, voor rond de drie tientjes heb je al een prima Coolermaster 380W.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/107223

  [img:b0496af893]http://www.coolermaster-europe.com/product_common_images/f6dfcb7a5ea8a3aef7b858c0ab36dd81.jpg[/img:b0496af893]
 • Hey das wel een mooie idd, bedankt.
  Heb ik met dat ding ook nog een beetje ruimte voor eventuele toekomstige upgrades?
 • [quote:c619c8702a="GamerNeo"]Heb ik met dat ding ook nog een beetje ruimte voor eventuele toekomstige upgrades?[/quote:c619c8702a]Nou niet voor een 7800GTX of zo, maar voor een 6800GS is ie nog wel voldoende. En een voeding van drie tientjes vervangen is natuurlijk ook het geld niet vergeleken de kosten van zo'n nieuwe videokaart …
 • Das waar 8)
  En ik heb nog 2 neonbuizen en 2 fannetjes; dit kan er ook nog wel bij denk ik zo?
 • [quote:541fa3f9fa="GamerNeo"]En ik heb nog 2 neonbuizen en 2 fannetjes; dit kan er ook nog wel bij denk ik zo?[/quote:541fa3f9fa]Zou mooi zijn als die op de 5V-lijn kunnen i.p.v. op de 12V lijn … De 12V lijn wordt nl. gebruikt door de twee grootste stroomvreters, de CPU en de videokaart.
 • Jah ik ben een beetje een n00b op dat gebied…welke lijn is de 5 en welke de 12 dan?
 • CCFL's zitten op de 12 volt lijn. Persoonlijk vind ik 16A op de 12 volt lijn een tikkeltje krap, zeker als je nog wil upgraden. Hij trekt het wel, daar ben ik niet bang voor. Mijn 9800pro en p4 draaiden ook prima op een 360 watt chieftech met 16A, maar overclocken was vrij onmogelijk.
 • En dit ding?
  http://www.shopsheaven.com/~euromodding/catalog/product_info.php?cPath=33&products_id=345

  Het is geen A-merk, maar wel 450w dus mayb compenseert dat elkaar weer?
 • Als ik zeg dat een 350W Tagan beter is dan een 400W Q-Tec, dan weet je denk ik wel wat ik bedoel. Maar misschien is dit wel een prima voeding, ik weet het eigenlijk niet.
 • pfff op de site staat maar bar weinig info…Denk niet dat het echt iets is als ze de specs er niet eens bijzetten. :lol:
  Zou voor de Coolermaster gaan, of de voeding in mn sig, maar die is wel een stukje duurder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.