Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Dolgedraaide schroefjes op videokaart

Anoniem
hasjlover
4 antwoorden
 • hallo,
  ik heb vandaag die Zalman Fatal1ty VGA Koeler binnengekregen maar nou zit ik dus met een probleem.
  Omdat het de 1e keer was dat ik een koelertje ging verwijderen zat ik een beetje te kloten. Maar die schroefjes zaten echt Te vast, van me backplate.
  iemand een idee wat ik nu kan doen?
  Ik wil wel die zalman derop hebben :D
  Kan ik die afstandboutjes gewoon doorslijpen of heeft dat geen nut/mol ik me videokaart met vonken?
 • Schroefkopjes er afboren is denk ik het veiligste zolang je niet uitschiet. Ik neem trouwen aan dat je de schroefkopjes rond hebt "geschampt" van binnen? (doldraaien is de schroefdraad er af draaien)
 • nog een optie is (licht aan de grootte van de schroefjes) om het met een klein tangetje los te draaien, hiervoor moet je zeker uitkijken dat je je printplaatje en diodes niet beschadigd.

  dit werkt natuurlijk alleen maar als je de schroefkoppen heb dolgedraaid, als je het schroefdraad heb dolgedraaid, moet je ff wachten op een andere reactie
 • als de kop stuk is, heb je in de bouwmarkten een soort spul, dat giet je in het kopje en dan steek je je schroevendraaier erin. Dit moet je weer grip geven. Geen ervaring mee, maar hoor er wel goede dingen over.
  Is van Bison.

  Als het schroefdraad stuk is: wat ik altijd doe(niet bij pc's maar andere dingen) is een dunne platte schroevendraaier eronder steken wanneer ik hem los draai. Dan krijgt hij meestal wel weer wat grip. Alleen moet je dan met de schroevendraaier heeeeeeel goed uitkijken voor de printplaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.