Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AMD 2800+ Barton overklokken?

Anoniem
pcguy
13 antwoorden
 • Goedenavond,

  Ik wil mijn processor waarschijnlijk overklokken. Temperatuur is geen probleem hij draait nu met 5 goede en een half defecte koeler op 36C binnen kort komen er 3 nieuwe bij. Systeem specs (van MBM5):
  [code:1:a88a1085ef]
  —-MBM SYSTEM INFO—–
  Up Time MBM session : 00:12:55:16
  Up Time MBM total : 02:23:17:03

  HD: Maxtor 6Y120L0
  HD temp: 20

  Mobo: AsRock K7VT2
  Mobo temp: 27


  Kapotte fan RPM: 2205
  CPU Fan RPM: 3970
  CPU: AMD Athlon 2800+ Barton
  CPU Speed: 2088 MHz
  CPU temp: 35[/code:1:a88a1085ef]
  Meer info nodig?
 • Ja, geheugen bv.
  Verder; http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/search.php
  zoals deze; http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=155966
  Een helehoop over te vinden!
 • Je hebt een asrock bord, daarmee valt niet echt te oc'en. Weinig voltage opties (alleen cpu overvoltage en dat kan je dan enablen of disablen en als je het enabled dan krijg je 1,7 volt op je cpu en daar heb je ook niks aan), ook heb je geen pci/agp lock op je moederbord zitten.
 • Dus met een nieuw mobo zal het wel lukken? Hoeveel Mhz zal hij sneller worden als ik heb rond de 60C laat draaien?

  Geheugen:
  -256MB Kingston DRR400 PC3200
  -256MB Dane-elec DRR400 PC3200
 • Is altijd moeilijk te zeggen. De ene core wil heel ver, de andere veel minder. Ik meen dat Bartons wel goede overklokkers zijn, maar het is altijd afwachten. Ik raad je aan als je voor een nieuw moederbord gaat voor het overklokken, ook te investeren in goede koeling van de CPU en eventueel een stabiele voeding.
 • Nieuw moederbord snap ik, komt eraan, er komen twee nieuwe koelers bij en de voeding is 360W van hemerk High Power.
 • Bartons willen vaak best wel oc'en idd maar er is zo niet te zeggen hoeveel winst je boekt.
  Bovendien heb je er voor dagelijks gebruik ook niet zo heel erg veel, overklokken is voor de sport en niet meer voor de snelheidswinst zoals vroeger. (tenzij je hem extreem koelt dan merk je wel wat snelheidswinst maar dat kost je ook kapitalen)

  Met een nieuw moederbord is er idd wel fatsoenlijk te overclocken, mits dat een nforce2 bordje is en dan bij voorkeur van dfi, abit of epox. Daarnaast heb je ook leuk geheugen nodig.

  Dat kost nog een aanzienlijk bedrag en ik vind het zonde om nog geld te investeren in een socket-a systeem, simpelweg omdat het ook al een verouderde socket is.
  Als je een snellere pc wilt hebben kan je beter geld investeren in een athlon 64 systeem, waarbij je bij de onderdeel keuze al dan niet rekening kan houden met overclocken.

  edit:
  Nieuw moederbord moet wel een GOED moederbord zijn, met andere asrock/ecs borden en weet ik veel wat allemaal voor een spul valt gewoon niet te oc'en. Je MOET echt een nforce2 chipset hebben, en dan het liefst een dfi lanparty, dfi infinity, abit nf-7 (DE GEWONE NF-7 NIET DE SG-2 versie oid!!!!!) of de epox 8rda nogwat
 • Goede info, bedankt. Het zal dus sparen voor en 64 bit systeempje worden. Aangezien ik het wou doen om er snelheid uit te halen. :wink:
 • Waarviir neer snelheid? Voor gewone windowstoepassingen is die 2800+ meer dan genoeg en gamen zul je neem ik aan niet doen met die FX5200 :lol: … Blijven over video/audio bewerken. Doe je daar veel aan of is er nog iets wat ik over het hoofd zie?
 • Ik doe aan zowel audio en video bewerken als gamen. Maar niet van die super mooie grafische spellen. Meer MMORPG's, dat zijn grote spellen met weinig grafische rakmak. Lineage 2 bv.

  //edit en ja, als ik een nwe pc neem komt er ook een X850 in of wat dan ook goed is.
 • oke, gelukkig maar. Zou wel een beetje misstaan als je ook gamet. A64 3500+ :) , 2gig ram :) , FX5200 :o , gamepc/videobewerkingpc :lol: …
 • [quote:20540ee741="Aljosja"]oke, gelukkig maar. Zou wel een beetje misstaan als je ook gamet. A64 3500+ :) , 2gig ram :) , FX5200 :o , gamepc/videobewerkingpc :lol: …[/quote:20540ee741]
  Haha dat zo ironisch zijn. Mijn video kaart bij een systeempje als ik nu heb is al oud.
  Ik ga wel voor de 2X(schreef je het zo) variant van de AMD 64 processoren.
 • Denk er goed over na voordat je dualcore aanschaft. Het is inderdaad waar dat moderne videobewerkingsprogramma's er baat bij hebben (ik meen Pinnacle Studio 10 bijvoorbeeld), maar ze blijven duurder dan Singel Core CPU's en je hebt er alleen wat aan als de software er speciaal voor geschreven is…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.