Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Laptop op acculader indien mogelijk?

Anoniem
Hans.Vosman
20 antwoorden
 • Hallo!

  Ik heb sinds kort een laptop alleen vraag ik mij iets af:
  - Als ik thuis achter de laptop zit, heb ik gewoon de mogelijkheid om 'm op de acculader te zetten. Wat ik eigenlijk vaak doe, is gewoon op de batterij werken zonder de lader (beetje gemakzucht)…

  Nu vroeg ik mij af of dit kwaad kan? Want ik heb het idee dat als mn batterij nu 100% geladen is, dat hij minder lang mee kan dan 2 weken geleden…

  Wat doen jullie als je bij een stopcontact in de buurt zit?? Gewoon op batterij of via de acculader??

  Grtz!
 • Het is voor de meeste accu's wel goed dat ze regelmatig geheel ontladen worden. De capaciteit kan beduidend teruglopen als je dit niet doet.
 • Hoe bedoel je precies? Moet ik dan juist wel op de batterij werken en tot nagenoeg 0% verder werken en dan weer op laten laden, of moet ik als ik de mogelijkheid heb de acculader gewoon gebruiken (ongeacht het percentage vd batterij)?
 • ja juist geheel op de batterij wewrken en als deze leeg is hem dan in het stopcontact doen en er niet mee gaan werken tot hij vol is. Zo houdt je batterij het het langste vol
 • Hmm, dus ik moet eigenlijk nooit de lader erbij gebruiken???Dat doe ik nu eigenlijk wel, gelijkertijd tijdens het opladen gebruik ik de laptop…Wat bedoelt gerben met 'Goed als de accu's regelmatig geheel ontladen worden'??
 • [quote:9381f09bf2="Sonny01"]Hmm, dus ik moet eigenlijk nooit de lader erbij gebruiken???Dat doe ik nu eigenlijk wel, gelijkertijd tijdens het opladen gebruik ik de laptop…Wat bedoelt gerben met 'Goed als de accu's regelmatig geheel ontladen worden'??[/quote:9381f09bf2]Het is goed voor de acccu om hem helemaal leeg te maken, Dus net zolang achter je laptop zitten totdat die ermee stopt. En hem dan pas weer helemaal op te laden. :wink:
 • ok dan, dus samenvattend:

  -Doorgaan totdat de accu/ laptop uitvalt, dus 0%? Dan helemaal opladen, en dan weer van het netstroom halen (dus op accu werken) en weer gaan tot de accu 0% is? Of kun je tijdens het opladen evengoed verder werken op de laptop? (srry als de vragen beetje achterlijk overkomen :-? )
 • Vragen zijn zelden of nooit achterlijk! Heel enkele uitzonderingen daargelaten.
  Wat technische info: Accu's hebben a.h.w. hoe vreemd het ook mag klinken een geheugeneffect. Dat houdt in, dat als ze regelmatig na maar half ontladen te zijn weer worden opgeladen dit gaan onthouden als "toen was ik dus blijkbaar leeg, en werd ik weer opgeladen". Het gevolg is heel geleidelijk aan afnemen van capaciteit. In de tecniek wordt ook wel gezegd: "ze moeten a.h.w. gymnastieken".
  Hierbij moet worden aangetekend dat de wat oudere typen (NiCad) hier duidelijk gevoeliger voor zijn dan de nieuwere (NiMh en Lithium).
 • ok, dan weet ik dat ik niet bij bv 49% alweer moet gaan opladen…

  Alleen dan mn laatste punt: Als ik bij een stopcontact in de buurt zit, raden jullie dan ook aan om via het netstroom de laptop te gebruiken of evengoed gewoon via de accu??
 • Van de andere kant, die accu moet voor jou werken in plaats van jij voor de accu. Ik gebruik bij voorkeur netstroom, omdat de CPU dan op volle snelheid werkt. Nu en dan de accu helemaal leeg laten lopen is vast wel goed, maar verder zou ik me er niet druk om maken.
 • Ok dan, Thnx voor de antwoorden!!

  Ohja, hebben jullie allemaal zo'n koelplaat voor de notebook?? Heb begrepen dat ie namelijk snel verhit kan raken…
 • [quote:8a2ccf1d9f="Sonny01"]Ok dan, Thnx voor de antwoorden!!

  Ohja, hebben jullie allemaal zo'n koelplaat voor de notebook?? Heb begrepen dat ie namelijk snel verhit kan raken…[/quote:8a2ccf1d9f]

  nee.. heb er geen een. Lijkt misschien wat heet te worden doordat de behuizing stuk dunner is. + dat je direct aan de behuizing zit te werken (schoot). Lijkt misschien ook wat warmer, maar een pc kan net zo warm worden.
 • [quote:7d30a9145e="egslim"]Van de andere kant, die accu moet voor jou werken in plaats van jij voor de accu. Ik gebruik bij voorkeur netstroom, omdat de CPU dan op volle snelheid werkt. Nu en dan de accu helemaal leeg laten lopen is vast wel goed, maar verder zou ik me er niet druk om maken.[/quote:7d30a9145e]

  daar heb je wel een punt, en het is inderdaad zo dat sommige laptops zichzelf terugklokken wanneer ze niet zijn aangesloten op het lichtnet. Nadeel is dat wanneer je de laptop aansluit op het lichtnet, de accu hoe dan ook wordt opgeladen en dat is niet goed voor je accu. Want in tegenstellingen tot de geavanceerde acculaders van de betere gereedschapsmerken (nieuwe snoerloze Metabo serie), zijn deze acculaders hardstikke dom en blijven gewoon doorladen waardoor je accu eigenlijk stuk gaat en vaak ook te warm wordt. Als ze daar nou eens iets aan zouden doen…
  Want je kan nu niet zeggen dat wanneer je laptop is aangesloten op het lichtnet er niks met de accu mag gebeuren, dus niet laden en niet vragen.

  Er zijn overigens ook nog laptops, met name de oudere, die altijd via de accu werken. Wanneer deze zijn aagesloten werkt de laptop nog steeds vanf de accu, maar wordt deze gelijk opgeladen. Deze moet je eigenlijk alleen aansluiten wanneer ze uit staan.
 • Ok dan, alleen nog ff over zo'n notebook cooler (koelplaat):

  - Is het nou aan te raden om zoiets te hebben voor onder de laptop of is het overbodig? Ik merk namelijk toch wel als ik een tijdje achter de laptop heb gezeten en 'm dan oppak, dat ie behoorlijk heet is aan de onderkant….dit kan toch nooit goed zijn?
 • @ kid jansen: Ik zit hier op de acer van men broer en de accu is koud dus ik vermoed niet dat hij te warm wordt :wink:
  Misschien een slimme laptop? :roll:
 • de laptop zal altijd wel slim zijn, het is de acculader/adapter die dom is.
  Maar het verschilt per laptop, en hij wordt eigenlijk alleen echt warm wanneer hij overladen wordt.
 • Staat al heel de dag op hoor :wink: Kan me eigenlijk niet schelen, het is niet mijn laptop :lol:
 • Maar? Is zo'n notebook cooler nou aan te raden? Of overbodig?
 • Ik heb het hier niet, en alles werkt perfect :wink:
 • Het verschilt per laptop. Een goed ontworpen exemplaar heeft zoiets niet nodig, maar als de koeling slecht is dan heeft het wel zin zo'n ding aan te schaffen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.