Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer op tilt na HD-crash

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hallo,
  Bij het installeren van Norton SW 2006 kreeg ik de mededeling "Kan GoBack niet installeren want dit is een multi-boot disk". Nu had ik volgens mij helemaal geen m-b disk, maar aangezien ik GoBack toch niet wilde gebruiken ging ik gewoon verder. Maar bij een vereiste herstart sloeg de computer ineens op tilt. Ik heb het hier al eens nagevraagd, maar ondertussen ben ik iets wijzer geworden. Bij een van mijn andere computers kreeg ik overigens dezelfde mededeling, maar dat leverde verder (tot nu toe ;-) ) geen problemen op.
  Het vreemde was dat bij het starten van de computer zelfs de biosteksten niet op het scherm verschenen. Scherm was goed. Ik heb de HD in een andere computer als slave gehangen met de juiste jumperconfiguratie (nl. geen), maar de HD verscheen niet in de Explorer of apparatenbeheer.
  Ik heb de HD naar een vriend gestuurd, waar hij wél als slave werkte, waarschijnlijk heb ik te gauw opgegeven.
  Maar die vriend vertelde me dat hij de C: partitie niet kon openen, hij kreeg dan de mededeling: damaged and not readable.
  Ik heb dus 2 vragen:
  1 Volgens mijn vriend komt het meer voor dat een defecte HD een computer op tilt zet, en dat pas na veel moeite de computer weer aan de praat is te krijgen. Wat zou ik dan moeten doen om 'm weer aan de praat te krijgen?
  2 Kan het zijn dat de MBR defect is geraakt? Ik meen me te herinneren dat je met de recovery console dat kan herstellen. Maar hoe kan ik de CD inlezen als de computer het niet doet? Kan ik dat dan in een andere computer doen of levert dat moeilijkheden op met serienummers?

  Alvast bedankt voor elke tip!

  Rob
 • Je kunt de schijf testen met het tooltje wat de fabrikant hiervoor gemaakt heeft, zie: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649273#hddvaag

  Wat gebeurt er als je de schijf uit je PC haalt (of alleen de kabels los) en je start je PC op? Krijg je dan wel beeld totdat de melding verschijnt dat hij geen bootdevice kan vinden?

  Als de schijf defect zou zijn zou de PC toch moeten starten tot het punt dat ie van de schijf wil booten. Door je CD/DVD-rom bovenaan te zetten bij de bootsequece in de BIOS kun je van de XP CD opstarten en op die manier de recovery console benaderen. Daar kun je de mbr repareren met fixboot en fixmbr.
 • een falende HD zal een pc niet om zeep helpen, je kunt idd niets meer doen gewoon doordat je OS niet meer te bereiken is .

  Echter, als tijdens de opstart je pc de C partitie niet meer zag of iets dergelijks, zal de pc misschien iets verandered hebben in de bootvolgorde .

  Nu ja, komt er hem eigenlijk op neer, doe gewoon even een cmos reset , steek endere HD in en je kunt weer vertrekken
 • Hallo!
  Bedankt voor de tips. De clou voor mij is, om eerst de computer weer aan de gang te krijgen, want nu doet hij nog steeds niets, ook als de HD er uit is (zoals nu).
  Een cmos reset, hoe werkt dat? Gaat dat hardwarematig? Anders kan ik niets :-( Ik heb van een vorige gelegenheid nog een zelfstartend Seatools-schijfje - ik krijg wel de indruk dat die ingelezen wordt - maar er is uiteraard niets te zien.
  Voor de duidelijkheid: als ik de computer aanzet verdwijnt het teken op de monitor dat er geen verbinding met de computer is, maar daarna blijft het scherm donker! Niets van het bios te zien.
  Als ik de startknop een seconde of 5 indruk, gaat de computer wel weer uit…

  Alvast bedankt,
  Rob
 • Om de cmos te resetten haal je het batterijtje wat je op je moederbord ziet zitten er een paar minuten uit of je gebruikt de betreffende jumper. Zie daarvoor de manual van je moederbord.

  [img:8d72de8129]http://www.infopackets.com/graphics/cmos+battery.gif[/img:8d72de8129]
 • Gewoon terwijl hij uit is?
 • Gewoon terwijl hij uit is? En geen hd er in?
 • [quote:d7e8053db8="r.bornkamp"]Gewoon terwijl hij uit is? En geen hd er in?[/quote:d7e8053db8]Of de hdd erin zit maakt niet uit. Trek wel ff de stroomkabel uit je PC.
 • Eerst 3 min. de batterij gelicht, toen een half uur (ik moest toch eten…) maar helaas, het haalt niets uit.
  Ik begin, hoe onwaarschijnlijk het ook is, de videokaart te verdenken dat die tegelijkertijd met de HD de geest heeft gegeven.
  Er is waarschijnlijk geen eenvoudige manier om dat te controleren? Ik moet waarschijnlijk een kaart uit een werkende computer halen, met het risico dat die dan ook wordt opgeblazen?

  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.