Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

NB47J op nForce 4 Ultra?

Anoniem
Comp-Freak
3 antwoorden
 • Ik heb mijn nieuwe spullen binnen en ik ga het spul volgende week in elkaar zetten (nu geen tijd :cry: ). Nu heb ik nog even een vraag. Ik heb een DFI LANParty nF4 Ultra moederbord en ik heb gehoord dat de chipsetkoeler nogal wat herrie veroorzaakt. Daarom heb ik ook een Zalman NB47J besteld maar ik wil even weten of ik deze koeler er gewoon op kan zetten zonder dat de chipset oververhit raakt. Er gaat (hopelijk) ook flink overgeklokt worden.

  En dan nog een vraag, werkt de videokaart in beide PCI-E 16x sloten of moet ie per se in het slot dat het dichtst bij de processor zit. Dit ook ivm de NB47J. Hij zal wel de videokaart in het 1ste slot belemmeren maar het tweede slot niet…
 • 1. De zalman kan er gewoon op, maar hou in het begin de temps in de gaten (voelen aan het blokje). Liefst wel een fan er over laten blazen ofzo. NF4 wordt nl vrij warm dacht ik.

  2. In single kaart modus draait het bovenste slot op 16x en het onderste slot is uit. Je kan hem wel op SLI modus zetten zodat je het onderste slot kan gebruiken, maar dan draait ie op 8x. Ik meen ergens gelezen te hebben dat het in benchmarks wel te zien is. Maar je kan het zalman blokje iets aanpassen zodat de kaart wel past in het eerste slot.
 • Oke, bedankt voor het antwoord. Mijn kast ziet er dus zo uit:

  [img:780a8addb4]http://tweakers4u.de/new/include/tests/case_viewplus/aussen.jpg[/img:780a8addb4]

  Ik heb er vijf fans in zitten, allemaal 80mm fans. Die in het zijpaneel zit zoals je op de foto kunt zien niet boven de chipset maar boven de videokaart. Zal deze fan in combinatie met de andere vier en de 7000B-Cu genoeg airflow veroorzaken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.