Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

everest of een ander programme

Anoniem
None
15 antwoorden
 • hoi mensen ik wil graag een programma waar mee ik mijn hele pc kan
  uitlezen je weet wel inhoud koelers enzo ik heb nu al speedfan die is prima voor de koelers maar daar kun je verder niet zien wat er voor de rest in je pc zit :wink:

  Ik heb niet echt veel verstand van pc's dus ik ga ook niet overklocken ofzo maar wil wel graag zien hoe het met mijn pc en zo is vind ik leuk. :D

  nu heb ik gelezen dat je everest daarvoor kan gebruiken is dit inderdaad de beste of is er nog een betere als het maar gratis is en mijn pc er niet beschadig door raakt dan is het goed. :lol:

  bedankt voor jullie reacties alvast :D
 • Met SiSoft Sandra kun je het ook doen: http://download.guru3d.com/sandra/
 • ok bedankt maar vertel dan even of deze beter is dan everest of juist niet
 • en moet ik als ik bijvoorbeeld everest neem speedfan verwijderen of kan dat gewoon samen want is wel handig en welke is nou het beste everest of een andere
 • speedfan is een programma om je 'computer bij te houden' te kijken hoe de fans en temperaturen het op dat moment doen

  met Everest kan je alles zien wat er in je pc zit (incl serial nrs en weetikveelwat allemaal)

  de enigste Everest die ik even zo snel kan vinden, is de alleralleraller nieuwste:

  veuls te lange link...

  het is een 30-day trial, (daarna zul je ervoor moeten dokken) maar 30 dagen is wel genoeg om even te kkijken wat er in je pc zit neem ik aan :P
 • 6 weken geleden heb ik zelf onderstaand topic geopend. Hier worden veel alternatieven aangedragen.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=154082&highlight=
 • ok bedankt hier heb ik echt wat aan maar is er geen gratis everest dan want das nog makkelijker dan een trail

  alvast bedankt
 • Als je zelf ff de moeite neemt om wat uit te zoeken, dan had je in dat topic wat hierboven aangehaald wordt kunnen lezen dat die hier nog te vinden is. :)
 • he mensen bedankt met name prin.. ik heb nu everest home dus gratis en dit is alles wat ik nodig had dus bedankt en deze kan  sluiten/
 • Ik heb ook nog een vraagje wat hier denk ik wel bij past.

  Zijn er programma's (zoiets als speedfan) waarmee je de snelheden kan regelen, of moet je dan echt een fancontroller kopen?
 • Dat hoeft niet altijd. Ik heb zelf een gewone boxed koeler op een AMD64.
  Bij mijn MSI bord wordt het programma CoreCenter geleverd. Deze regelt het toerental van de fan op de CPU koeler afhankelijk van de temperatuur. Dus je als je zorgt voor een goede airflow in de kast, dan gaat hij op een lager toerental draaien.

  Er zijn vast ook andere mobo fabrikanten, die een dergelijk programmaatje meeleveren.

  Er zijn ook (niet al te dure) cpu koelers leverbaar, die een potmeter meeleveren, waarmee je het toerental kunt regelen.
  Zo'n potmeter wordt geleverd met een inbouwbracket om hem in een 3,5 of 5,25 inch slot te bouwen. Soms worden ze ook geleverd met een strip om hem in een inbouwslot achterin te bouwen.
 • ja dit klopt maar als je de juiste koelers hebt dan kan je het ook regelen met speedfan teminste bij mij wel dus instaleer het even en dan word het snel duidelijk want dan kan je kiezen zoveel % draaien en dan zie je het toetental wel dalen en te temperatuur waarschijnlijk omhoog gaan dus let hier wel op
 • Zijn er meer mensen waarbij de virusscanner moeite heeft met die everest installer van majorgeeks? Ik heb het op een aantal systemen getest die allemaal Norman Virus Control hebben. Sinds gisteren is er kennelijk een update in de definities, want die installer stond al een maand op mn bureaublad.

  Ik krijg de melding dat het een Denial of Service is, W32/VBFlood.AR virus is.
 • Met nod32 nooit last van gehad, ik heb ook pc's hier staan waar norman op staat, dus ik kan wel even kijken.
 • Ik stond er zelf raar van te kijken, mogelijk is het een detectiefoutje, maar daar heb ik met norman nog nooit last van gehad. Als er geen andere scanners zijn die het aangeven, dan zal ik ze is een mailtje sturen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.