Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Rare tekens in BIOS en pixelfouten in windows

Anoniem
Svendrianus
5 antwoorden
 • Sinds een paar weken heb ik rare vlakken als ik de PC aan heb. Inmiddels ben ik er achter dat dit waarschijnlijk door de bios komt. Als ik namelijk bij opstarten op DEL druk, en in de bios kom, is hier nauwelijks iets van te lezen, aangezien er alleen maar allerlei tekens en letters (geen woorden) achter elkaar staan.

  Bij verder opstarten, wordt wanneer de PCI-apparaten worden weergegeven, weer het hele scherm gevuld door allerlei tekens.

  In windows zelf, zijn sommige vlakken onjuist gekleurd, of hebben enkele pixels andere kleuren dan de omliggende pixels (bij tekst op een witte achtergrond, groene stippen rondom de letters)

  Wat kan ik hier aan doen?
 • Je zou allereerst een paar dingen uit kunnen sluiten. Sluit eens een andere monitor aan om te kijken of het misschien niet gewoon daar aan ligt. Wanneer je de mogelijkheid hebt zou je ook een andere videokaart kunnen proberen, misschien is ie gewoon kapot. Ook zou je je geheugen eens kunnen testen met Memtest86. Iets softwarematigs zal het denk ik niet zijn aangezien het probleem zich buiten Windows zich ook voordoet.
 • Ik ben bang dat je videokaart is overleden.
 • dat had ik ook bij mijn 9800 pro die ik kapot ge oc heb raar streepen in bios en groen en blauw blokjes in window laat scherm en desktop was light roos alles
 • ik heb dus tijdje geleden ook precies hetzelfde gehad.

  het bleek bij mij ook aan de video kaart te liggen en die is vervangen (garantie) :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.