Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Cool & Quiet, ook lage klolsnelheid bij max belasting???

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een probleem met mijn Cool & Quiet. Als mijn computer niks staat te doen, staat de kloksnelheid op 1000MHz. Dat is op zich prima. Maar als ik mijn processor maximaal belast (met bv. cpumax/ cpu burn-in/ seti@home/ het spelen van een game als FarCry/Doom 3) dan blijft de processor op 1000MHz geklokt. Als ik ga kijken naar de processor belasting, is deze continu 100%, dus waarom word de kloksnelheid niet op 2000MHz (het max van mijn Athlon 64 3000+) gezet?

  Mijn configuratie:
  AMD Athlon 64 3000+
  Asus K8N-E Deluxe
  2x 512MB RAM
  Asus AX800Pro (Radeon X800 Pro, 256MB)

  Groeten,
  Wouter
 • waar kijk je naar de snelheid?

  Als je via Deze Computer-> rechtermuisknop Eigenschappen kijkt, moet je dat venster wel weer opnieuw openen tijdens de 100% belasting he.
 • Ik gebruik Everest home, hardware sensors monitor en het cool & quiet programmatje van asus. Allemaal geven ze aan dat de kloksnelheid 1000MHz is.

  Als ik in de taskmanager kijk (of in administrative tools –> performance) dan word de cpu continu 100% belast.
 • goh. das heel vreemd.

  En hoe is de CPU-belasting gewoon in windows?

  En nog wat: heb je wel de nieuwste chipsetdrivers van je moederbord geinstalleerd, en de nieuwste processordriver?
 • Ik had het ook, cool en quiet uit gezet >> snelle computer:D
 • Waarom moet je cpu op een hogere clockspeed gaan draaien dan als die neit meer Idle is? Of zou dat programmaatje dat moeten doen? Is namelijk niet standaard dat je pc wordt over- en teruggeclocked terwijl je OS al is geladen (zoals ik het nu begrijp)
 • @Lodyx: Als je niet echt weet waar je over praat kun je ook niet posten. Cool & Quite is een techniek die AMD in z'n processors heeft ingebouwd. Deze techniek zorgt ervoor dat de processor zichzelf automatisch terugklokt wanneer hij niet flink belast wordt (zoals bij spelletjes, videobewerken, enz). Dat bespaart flink wat energie. Als je dus gewoon in word zit te typen of wat zit te internetten, loopt een A64 op 1000MHz, maar wanneer je de processor flink gaat belasten klokt ie zich automatisch over naar z'n standaardsnelheid. In dit geval doet hij dat laatste niet, althans daar lijkt het op.

  @TS: Heb je al de AMD-processordriver opnieuw geïnstalleerd?
 • Staat in Configuratiescherm/Energiebeheer bij Energiebeheerschema's niet per ongeluk "Minimaal energieverbruik" ingesteld?

  Gr,
  Jim
 • suffie, die MOET ingesteld staan :lol:
 • [b:b0ff6eb824]tinus89 schreef:[/b:b0ff6eb824][quote:b0ff6eb824]suffie, die MOET ingesteld staan[/quote:b0ff6eb824]Ooooohhhhh ?????????

  :o

  Jim
 • Niet noodzakelijk, 'draagbaar/laptop' mag ook. Het zou inderdaad kunnen dat de machine 'minimaal energieverbruik' intepreteert als altijd op minimale kloksnelheid werken.

  Maar het is een bekende bug. Afgezien van een paar andere instellingen proberen kun je er weinig aan doen.
 • Sorry voor de late reactie, ik had het de laatste tijd nogal druk. Ik heb nog niet de tijd gehad om de nieuwe drivers te installeren, maar na het uitschakelen van Cool&Quite is mijn computer in ieder geval een heel stuk sneller.
  En met mijn nieuwe waterkoeling wordt ie zelfs bij een volle belasting na 2 uur niet warmer dan 36 graden celsius. Dat kan ik dus nog veilig een stukje overclocken…

  Weet iemand trouwens een goed (gratis) benchmark programma om mijn computer te testen? (voornamelijk de procesor, ik wil zien of het overclocken echt resultaat heeft of verspilde moeite is)

  Groeten,
  Wouter
 • Pifast. Die berekent een aantal pi getallen en doet daar een bepaalde tijd over. Hoe meer Mhz hoe lager die tijd.

  http://pifast.hexus.net/pifast.php

  En om te kijken of je PC/Processor stabiel is op de kloksnelheid zou je een aantal uur de torturetest van Prime95 of Stressprime kunnen gebruiken.

  Prime95: http://mersenne.org/gimps/p95v2414.exe
  Stressprime: http://sp2004.fre3.com/download.htm
 • Everest wijst verkeerd aan, zie
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=158120

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.