Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

RAM geheugen wordt op en lagere frequentie ingesteld

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Goede avond

  Ik heb een probleem dat ik niet op weet te lossen.
  Besturingssysteem: Windows XP Media Center, service pack 2. Specificaties PC: Athlon 64 3400 socket 754. Moederbord Gigabyte K8VM800M. Chipset VIA K8M800. Geheugen 2 maal 512 MB DDR SDRAM PC 3200 ( 200 mhz ) Het moederbord ondersteunt volgens de handleiding PC 3200. Volgens Everest is het geheugen echter ingesteld op 166 mhz: instelling 2.5-3-3-7. Ik heb de bios inmiddels een upgrade gegeven. Ga ik in de bios dan lees ik dat het geheugen automatisch wordt ingesteld. De handleiding van het moederbord geeft geen aanknopingspunten. Het geheugen is overigens wel degelijk PC 3200. Overigens wordt het geheugen in de benchmark van Everest beschreven als DDR SDRAM 2500, wat voor zover ik weet niet bestaat. Wie, o wie, weet wat er aan de hand is en hoe het kan worden verholpen.
  Alvast hartelijk dank

  Steffe Bak
 • Dat de waardes die door het BIOS automagisch worden ingesteld niet optimaal zijn komt vaker voor. De modules worden dan niet goed herkend. Doorgaans (hangt af van het mobo/bios) kun je dan handmatig alsnog de juiste waardes instellen.

  Gr,
  Jim
 • Je gebruikt dus allebei de geheugensloten. Probeer eens in het boekje een tabel te zoeken naar de maximale snelheden bij gebruik van meerdere sloten. Sommige amd-based mb's gaan wel eens moeilijk doen bij 2X ds memory.
 • Dat ligt aan de geintegreerde geheugencontroller van AMD, maar daar heb je geen last mee bij 2*512 dacht ik…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.