Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pentium 4 1,8 ghz $ 478: kan deze cpu koeler daarop?

Anoniem
OConnor
9 antwoorden
 • hoi :D
  een snel vraagje deze keer. kan deze op deze (lijkt me wel), en zoja, kan daar de koeler op van een Celeron 1,7 Ghz uit een packard bell pc? (socket 478b, geen idee waar die b voor staat)

  bedankt alvast, groeten

  [edit] het betreft deze PC waar de koeler uit moet komen: http://support.packardbell.com/nl/item/index.php?pn=P701001505&g=1400
  [/edit]
 • Volgens mij worden die Pentium 4's wel even wat warmer dan een Celeron van 1,7 Ghz. Tenminste, zijn het Prescott's of Northwood's? Prescott's worden namelijk behoorlijk warm.

  Maar het lijkt me daarnaast wel vrij logisch dat Packard Bell op alle processoren ongeveer dezelfde koeler plaatst.
 • Ik weet niet wat voor core er in zit, helaas. Ik ga 'm niet overclocken, zou het kunnen denken jullie? als ie 40-50 graden wordt geen probleem, 't is een knutselPCtje…
 • Ik bedoelde of je te weten kan komen of de aangeboden 1,8GHz P4 Prescott of Northwood is. Want vooral P4 Prescott's worden warm. Maar je kan het natuurlijk gewoon even proberen, waarschijnlijk zal die wel gekoeld worden.

  Het pas waarschijnlijk allemaal heel mooi op elkaar, daar zal het probleem niet in zitten. Maar je kan natuurlijk gewoon even de P4 erin plaatsen, even opstarten, en dan in de Bios kijken wat de temperatuur van de CPU is. Zolang deze onder de 45 blijft lijkt mij dat er niks aan de hand is(aangezien het een knutsel PC is die waarschijnlijk niet veel gestressed wordt).

  En zoals ik al zei, één serie Merk-PC's heeft soms overal dezelfde (vaak stille) koeling, kast, en voeding. Het enige verschil tussen de verschillende PC's is de processor, videokaart en het geheugen. Want meestal kun je bij het samenstellen van je PC'tje vaak een hoop dingen kiezen, behalve de moederkaart en koelers.
 • staat de coresoort (Prescott of Northwood) op de CPU zelf? dan kan ik die jongen even een mailtje sturen en het vragen
 • Waarschijnlijk niet op de CPU, maar vaak wel op de verpakking. (correct me if im wrong) :oops:
 • Prescott is er pas vanaf 2,4GHz. Dit is een Willamette of Northwood core.
 • kwam ik toevallig net achter via hier!

  Hoe warm worden de Willamette & de Nortwood?

 • De Northwood 1,8GHz P4 verbruikt stukken minder dan die Celeron 1,7GHz (50 tov 64W), dus dat gaat prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.