Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

idle te warm & stressed te luidruchtig

Anoniem
Comp-Freak
7 antwoorden
 • hallo

  mijn broeders PC maakt nogal herrie. ik wist toevallig dat de CPUFAN temperatuur geregeld was dus moest hij wel erg warm worden. na opstarten keek ink in het BIOS. 61 graden! Idle! in geen half uur mee gewerkt!

  ik schrok hier behoorlijk van. het is een Intel P4 3,0 Ghz processor. (ik denk een Prescott met die temperatuur?)

  de vraag is dus: is het normaal dat deze processoren zo ontzettend warm worden?

  bedankt!
 • Tja ze worden zo een kleine 70 graden maar idle 61 graden.

  Hoeveel wordt ie na een uurtje prime 95?
  Of loopt ie weleens vast.

  Zitten er wel casefans in?
 • loopt nooit vast.

  zal hem eens primen morgen.

  er zit zo'n pijp in, boven de processor koeler, met daarin nog een koeler. beetje bad systeem geloof ik, maarja. morgen primen, nu slapen.

  truste & bedankt.
 • ok, prime gedraaid. ik kreeg de melding dat er hyperthreadin gtechnologie gebruikt wordt, dus dat ik 2 primes tegelijkertijd moest draaien. heb ik gedaan. ik mocht van broederlief hem niet warmer laten worden dan 71 graden, maar hij was absoluut in rap tempo doorgelopen naar 80, en misschien er overheen. dit is toch niet normaal?
 • Volgensmij licht dat gewoon aan jullie hoor die hoge temperaturen…
  Want ik heb dezelfde processor (intel p4 630 HT) en ik kom nooit boven de 50 op stressed met "goeie" koeling. Misschien zit er gewoon te veel of te weinig koelpasta tussen je processor koeler. Welke processor koeler heeft je broer, welke kast en hoeveel casefans en op welke snelheid. Als ik dat allemaal weet kan ik de conclusie trekken dat het toch echt aan slechte koeling licht, want zo dit is echt abnormaal hoog op Idle…

  Ik hoor het wel.
 • het ding is geassembleerd door Alternate. hierdoor mag ik m helaas :P niet open maken, dan verbreek ik die zegels. ik neem aan dat de de stock koeler erop zit. het enige wat ik me kan bedenken is teveel koelpasta.

  ik vraag het eigenlijk omdat die garantie binnenkort verloopt, en ik dan niet gelijk een kapotte proc wil hebben. zo gauw die verbroken is gaat er een zalmann op en regel ik die koelpasta zelf wel even, dan komt het wel goed.

  bedankt voor de hulp!
 • Dan zou ik hem direct open maken, als de garantie bijna afgelopen is, kan je er maar beter een goede koeler op zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.