Vraag & Antwoord

Anoniem
hardboy
4 antwoorden
 • Ik probeer mijn oude computer wat te updaten door een geheugen uitbreiding.
  Mijn oude socket A moederbord (epox 8k3a) heeft 3 ddr geheugen dimm slots, waarvan slot 1 en 2 beide gevuld zijn met elk 256 mb pc 2100 ddr.
  ik heb nu een reepje erbij gekocht van 512 mb ddr pc 2100 (dane electric). Dit is een synchroon geheugen.
  Mijn vraag is:
  1) Kan ik dit zonder problemen erbij zetten in het derde vrije dimm slot, of doe ik er beter aan om het nieuwe (en grotere) reepje in slot 1 te plaatsen en de andere over te zetten naar slot 2 en 3.
  2) Het nieuwere geheugen is wellicht iets sneller omdat de twee oudere reepjes al een paar jaar oud zijn. Maakt dit wat uit of merk ik hier niks van.
  Graag jullie advies.
  Mike 1
 • het kan nooit kwaad om het grootste in slot 1 te zetten, of het voordeel heeft weet ik niet, maar nadeel zeker niet. wat betreft die snelheid: ik denk niet dat het zo is, maar wat zou het uitmaken? hoe sneller hoe beter toch :D
 • je zult straks zien dat je 1 gig hebt op 2100
  je kunt het er gewoon bijzetten dat kan geen kwaad.


  mocht je nog sneller willen dan had ik een reepje van 1 gig op een snelheid van 333 gehaald dat kan je mobo namelijk aan en dan heb je wel een snelheidwinst


  en wat voor processor heb je erin??
 • Ik heb me beperkt tot pc 2100 geheugen omdat m'n cpu een amd athlon xp 2400 plus is, deze heeft maar 266 en geen 333 alhoewel m'n mobo dit wel hebben kan. de discussie of het zin heeft om met pc 2700 (333) geheugen te werken bij een 266 cpu heeft nog niet geleid tot een duidelijk oordeel of dit wel zin heeft. Bottleneck blijft toch de cpu lijkt mij.
  Mike 1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.