Vraag & Antwoord

4 antwoorden
 • Halo,
  Ik heb een HP Pavilion Desktop (AMD CPU) en met deze warme dagen gaan de fans als een soort van intercooler harder draaien. Ik was wel nieuwschierig hoe warm het in die PC was, dus heb ik SpeedFan gedownload en daar zag ik 126C staan bij de CPU en iets van 60C als omgevingstemp. Alleen nu is het probleem als ik SpeedFan afsluit dat de fans op 100% gaan draaien en dat maakt nogal een herrie, want normaal is die PC muisstil. Ik heb geen idee wat de standaardwaarde moet zijn en hoe zorg ik dat ze weer normaal gaan draaien zonder SpeedFan ingeschakeld?
 • Als je cpu 126 graden word kun je hem wel weggooien. Ik denk dat die waardes van speedfan niet kloppen, tenminste als ze in celsius zijn.

  BIj dit warme weer is het idd mogelijk dat de fans harder gaan draaien. enige oplossing betere fans.
 • [quote:44ba5abc7a="Orcer"]Ik denk dat die waardes van speedfan niet kloppen[/quote:44ba5abc7a]Als Speedfan niets kan uitlezen vanwege het ontbreken van (goed functionerende) temperatuursensoren op de locatie waarvoor gemeten dient te worden, dan geeft ie doorgaans zo'n 126/127 graden door.
 • Dit geeft SpeedFan aan:
  [img:2bc1330cd1]http://img109.imageshack.us/img109/8283/speedfan3ia.jpg[/img:2bc1330cd1]

  Maar waar mij het om gaat, blijven de instellingen behouden ook als je SpeedFan verwijderd?
  Als ik SpeedFan afsluit gaan de fans op 100% draaien en ik wil gewoon weer dat het op de juiste manier gaat + die soort van intercooler als het te warm wordt. Moet ik daar Automatic Fan Speed voor inschakelen of Auto Variated?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.