Vraag & Antwoord

Anoniem
Rene Z
17 antwoorden
 • Weet iemand wat de maximale aanvaardbare temperatuur is voor een amd athlon 64? WC is coming, maar als ik hem voor die tijd sloop… Hij wordt nu soms 66 graden, en dan hangt er na een poosje een lucht in mijn kamer van nieuwe kardware. Je weet wel, als je net een nieuwe doos open maakt. Komt dit door de te hoge temps, en is 66 graden te veel?

  Vreemd trouwens, het hele forum is opeens vol met vragen over koeling :P
 • Mijn Athlon 64 3000. Word met dit warme weer zo rond de 40 Graden.Maar op zich hoeft 66 Graden niet een groot probleem te zijn.Het is wel wat aan de hoge kant ,maar nog niet gevaarlijk.Dus alhoewel het iets hoger is dan normaal, is er nog geen sprake van extreme temperturen.
  Joopat..
  Wat betere airflow doet soms wonderen. :D
 • je gebruikt zeker nog de standaardkoeler? en miss is het handig om voorin je kast laag de koude lucht aan te zuigen en acter in je kast de warme lucht weg te laten gaan
 • De koeler is een soort standaard koeler. Ik had een tray processor, en een coolermaster koeler van 10 euro. Er zit een fan voor, een achter, en een 120 in de voeding, dus de flow is denk ik goed. Het probleem is dat het in mijn kamer soms wel 40 graden word :-? .
 • [quote:9f1ac7e574="Rene Z"]Het probleem is dat het in mijn kamer soms wel 40 graden word :-? .[/quote:9f1ac7e574]
  Tja, dan valt er ook weinig koude lucht aan te zuigen. :wink:
 • ik ken het probleem.

  Mijn pc staat op een slaapkamer op de zuidpunt van het huis, de hele dag zon dus. Om een uur of 4 liep gisteren de temperatuur op naar 37C :o . Vond mijn pc niet zo leuk. Heb alle koelers toen maar op maximaal gezet(liepen op 5V), omdat ik bang was voor instabiliteit. Mn CPU werd met gamen 61C, nu 48/49. Wat airflow dus niet kan doen. Ik heb 2*120mm intake, 1*120mm outtake, voedingsfan(temp. controlled) en een Arctic Silencer op mn videokaart, die de lucht naar buiten blaast.
 • Je kan de airflow vrij makkelijk controleren, De fan aan de onderkant van de voorzijde zuigt koele lucht in, En de fan aan de achterzijde ( boven ) blaast de warme lucht weer uit.Als je nu een uitgevouwen papieren zakdoekje neemt en je houd dat aan de voorzijde, Dan zal het tegen de voorzijde plakken en aan de achterkant moet het juist weg geblazen worden.. Zorg dat er aan de achterkant voeldoende ruimte is om de warme kucht kwijt te raken. En ja , 40 graden in jou kamer is natuurlijk wel aan de hoge kant.

  Joopat..

  Anders kan je misschien het zijpaneel verwijderen..
 • In mijn oude zijpaneel zat ook een rooster en een blowhole. Dat werkte best goed, maar er was niet genoeg plek om een "nuttig" window in te zagen, dus heb ik de hele zijkant vervangen. Het is inderdaad een goed idee om hem er af te halen, dat zal ik de volgende keer doen. De airflow is in orde, alles gaat de goede kant op.

  Maar weet iemand de maximale temperatuur die een amd athlon mag halen?
 • Volgens de datasheet sterft een Athlon 64 bij 125 graden af (die temperature).
  Dit geldt voor een Athlon 64 met een S939 voet.

  Dus met 60 graden zou ik me geen zorgen maken.
 • Oké, bedankt.
 • Dat slaat nergens op, prin0096, een A64 sterft tussen de 70-80 graden. Pentium 4 processors kunnen iets meer hebben, die overlijden tussen de 80-100 graden celcius.

  60 graden is dus aan de hoge kant, mijn processor werd bij een 800 MHz overklok 40 graden stressed in dat hete weer :lol: …
 • Datasheets lezen !!!!! Een A64 sterft om de donder niet bij 70 graden!!!
 • [quote:24f1ceb5e6="Prin0096"]Datasheets lezen !!!!! Een A64 sterft om de donder niet bij 70 graden!!![/quote:24f1ceb5e6]
  Da's waar, maar aangezien metingen er goed naast kunnen zitten zou ik de limiet niet opzoeken :wink:
 • Probeer t maar eens. Een A64 die nog z'n werk doet bij 100 graden moet ik nog zien hoor :wink: … En wie heeft ook weer die datasheets geschreven…?O ja, AMD :lol: . En da's toch de fabrikant nietwaar?
 • [quote:8c3084b000="Aljosja"]Probeer t maar eens. Een A64 die nog z'n werk doet bij 100 graden moet ik nog zien hoor :wink: … En wie heeft ook weer die datasheets geschreven…?O ja, AMD :lol: . En da's toch de fabrikant nietwaar?[/quote:8c3084b000]
  Ja, en ze zouden voor letterlijk miljarden dollars aangeklaagd kunnen worden als ze over zoiets logen. Ooit van een "class-action suit" gehoord?

  Verder is er een enorm verschil tussen vastlopen en kapot gaan. Een processor gaat pas kapot door een veel hogere temperatuur dan waar hij door vastloopt.

  Onlangs haalde AMD nog een serie van een paar duizend Opterons terug omdat ze onder omstandigheden íets onder de door AMD opgegeven maximumwaarden een kleine fout maakten.
 • Dank je egslim. Jij leest tenminste de datasheets ook.
  Ik weet dat je natuurlijk een CPU niet zo warm moet laten worden, maar AMD geeft deze temperatuur nu eenmaal af.

  Als je onder de die temparatuur sterven, dan kunnen ze inderdaad de nodige rechtszaken verwachten.

  Dus aljosja, het is echt geen verkooppraatje.
 • goed, ik maakte even geen onderscheid tussen overlijden en vastlopen. Excuses, jullie hebben gelijk :) .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.