Vraag & Antwoord

8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil deze waterkoeling kopen.
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/224/5048/thermaltake-bigwater-se-12cm-liquid-cooling-system.html
  nu wil ik hiermee een 3500+ gaan koelen en een 7900gt, ik weet dat dit niet een heel goede waterkoeling is maar ik wou weten of ik dit miss net red. en als ik een beetje mn proc ga ocen red ik het dan ook nog miis net?

  Bedankt

  edit: kan ik in dat geval dan beter een asetek KT12A-L20 aanschaffen of niet en dan een 10mm of een 12mm(ik weet niet waar het voor dient)?

  edit: bedankt voor alle replies maar wat is nou het verschil tussen 10 mm en 12mm want ik ga mijn nieuwe pc eind augustus kopen en dan natuurlijk ook meteen de watercooling.
 • ja je zal het wel redden, maar niet op echt ziek lage temps, kijk liever naar deze:

  http://www.alternate.nl/html/shop/productDetails.html?artno=HXLM75&

  die koelt beter, en heeft standaard buisjes, die Thermaltake heeft ander formaal buizen waardoor je weer verloopstukjes moet gaan gebruiken. Die CM niet.
 • Idd geen Bigwater nemen (al helemaal geen Bigwater SE), ik zou ook niet zo'n bay ding nemen. Dit is echt een goede set, met blokjes voor CPU (S478/754/939/940), North Bridge en GPU voor €115.
 • [quote:ded15c0826="ArneLH"]Idd geen Bigwater nemen (al helemaal geen Bigwater SE), ik zou ook niet zo'n bay ding nemen. Dit is echt een goede set, met blokjes voor CPU (S478/754/939/940), North Bridge en GPU voor €115.[/quote:ded15c0826]

  Er is idd een 2e BIGWATER set, die heeft 2 radiatoren (1x 12cm fan + 2x12CM fan), die is wel goed op zich. kan je beter die nemen.
 • Die goedkope bigwater setjes moet je echt niet aan beginnen. Asetek is al beter, maar goeie luchtkoeling komt al dicht in de buurt voor minder geld. Btw heeft die asetek ook geen L20 Eheim pomp zoals op de site staat, maar een hydor L20.
 • Ik heb ooit een bigwater set in huis gehad. Ik heb hem uitgepakt en nog geen kwartier later was hij weer op de post naar Salland. Het ding maakt een rampzalige herrie met z'n radiator en het is gewoon ronduit meuk, goedkoop plastic rotzooi.
  Zowieso ben ik helemaal niet te spreken over de kwaliteit van Tt spullen. Ze maken producten waarbij meer op de looks dan op de functie wordt gelet. En dat heeft als resultaat dat het ook ronduit slecht functioneerd. Oppassen geblazen dus.

  Neem liever een Asetek koeling oid. Bij de mycom veiling hebben ze nu trouwens een paar Zalman Reserators voor minder dan 100 euro, misschien is dat een goed idee?
 • [quote:30e4d5482e="carlobernardini"]Ik heb ooit een bigwater set in huis gehad. Ik heb hem uitgepakt en nog geen kwartier later was hij weer op de post naar Salland. Het ding maakt een rampzalige herrie met z'n radiator en het is gewoon ronduit meuk, goedkoop plastic rotzooi.
  Zowieso ben ik helemaal niet te spreken over de kwaliteit van Tt spullen. Ze maken producten waarbij meer op de looks dan op de functie wordt gelet. En dat heeft als resultaat dat het ook ronduit slecht functioneerd. Oppassen geblazen dus.

  Neem liever een Asetek koeling oid. Bij de mycom veiling hebben ze nu trouwens een paar Zalman Reserators voor minder dan 100 euro, misschien is dat een goed idee?[/quote:30e4d5482e]

  Mee eens, ooit krakkemikkige Tt behuizing gehad, wel mooi, ook zijn er bij een vriend van mij wat dingen op z'n Tt Shark behuizing afgebroken.
  CoolerMaster echter, heb ik nooit problemen mee gehad en alleen maar goede ervaringen over. Mijn Stacker810 behuizing kon werkelijk alles kwijt, mijn 8 cm Casefans met LED zijn erg mooi en koelen erg hard, mijn oude Pentium Basic CPU koeler, deed het redelijk (was gratis) en ik heb een eXtreme Power voeding gehad die erg stabiele voltages doorgaf. Kortom: coolermaster kan je wel met een gerust hart proberen. Als je dus ook een simpele set wil, kan ik je die aanbevelen.
 • ik heb een CM Aquagate Mini R120 in een klein servertje zitten. Werkt perfect, temps komen (is een P3 800mhz@1ghz) niet boven de 28gr uit met deze warmte (hij staat dan ook ergens achter een kast in het donker uit de zon hoor !! Deze all-in-one WC hoor je niet, het is ERG makkelijk te installen, en zoals je ziet heb ik de P3 van 800 naar 1ghz geklokt , werkt prima. Ding kost 70 eurie ofzo. Maar als je echt wil gaan OC'n met een hedendaagse PC, dan zit je zeker aan een WC van minimaal 200 eurie. Ánders kun je het beter bij luchtkoeling (zoals ik in mijn gamepc heb) houden. De Zalman CNPS-9500LED is de beste (imho) luchtkoeling die er is (en hij IS stil ..)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.