Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord, geheugen of CPU kapot?

Anoniem
4408
4 antwoorden
 • Ik heb hier een setje met de volgende componenten:
  een asrock k7 upgrade-600 moederbord, een amd athlon xp 2600+, en 256 mb geheugen merk onbekend.
  Er zit een Nvidia Geforce mx4000 128 mb in, maar daarvan weet ik zeker dat hij goed is (in andere pc doet hij het namelijk naar behoren) De harddisk ligt het ook niet aan, doet het ook goed in andere pc.

  Ik zit met het volgende probleem:
  Als ik hem aanzette gingen de fans draaien, ik hoorde een soort klik uit het beeldscherm, maar beeld kreeg ik niet. Geprobeerd volledig kaal te starten, zelfde probleem. Nu doet hij zelfs dat niet meer, maar draaien de fans een rondje en stoppen ze weer. Heeft iemand enig idee wat het probleem is met dit setje?

  Nadere bijzonderheid: Als hij nog niet aan is brand de led van mijn optische muis al wel, dat hoort niet had ik zo het idee :?

  Ik heb het setje van een familielid gekregen, de laatste keer dat hij nog beeld gaf kreeg hij blauwe schermen. Nu wilde ik dus proberen wat hij zij met een harddisk met linux erin, maar daar kom ik dus niet eens aan toe…
 • Probeer een Clear CMOS. Moederbord met CPU en luidspreker! Start dan op zonder geheugen en/of videokaart. Wanneer de computer beept dan zit er nog leven in het moederbord en de CPU. Geheugen kan met Memtest getest worden in een werkende computer. Een videokaart levert ook wel eens verwarring op bij een moederbord. Onlangs ook ondervonden. Met een bepaalde videokaart bleef het systeem dood. Met een andere videokaart gingen de ventilatoren wel draaien. In mijn geval was overigens de CPU kapot. Betreft het een nieuwe CPU? Is die te warm geweest? Koeler zit er goed op? Een CPU gaat namelijk niet zomaar kapot. Wat betreft het moederbord, geen rare dingen te zien, geen lekkende condensatoren, elco's?
 • Miss is voeding ook iets om op te letten… deze kan ook kapot zijn.
 • Test gewoon zoveel mogelijk onderdeken apart :wink:
  ik gok op moederbord dan voeding en dan geheugen :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.