Vraag & Antwoord

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Heb hier nog een pc met een Asus A7V600-X socket A moederbord en een AMD Thunderbird 1,2 Ghz processor. Nou zag ik bij de CPU support van dit moederbord dat er ook nog een AMD Sempron 3000+ op geplaatst kan worden.

  Is deze upgrade zinvol ?

  Ter info: het betreft hier mijn 2e pc. Ik heb nog een Pentium 4 2,8 Ghz die ik als hoofdpc gebruik.
 • Die upgrade is alleen zinvol als je die socket A Sempron 3000+ nog voor een zacht prijsje op de kop kunt tikken. In de Pricewatch staan ze voor nieuw voor meer dan 100 euro, dan is het voordeliger om ook het moederbord eruit te gooien en bijv. te gaan voor een nieuw S754 moederbord + CPU. Geheid sneller dan Socket A.
 • [quote:48d8321f35="Obi-wan-kenobi"]In de Pricewatch staan ze voor nieuw voor meer dan 100 euro, dan is het voordeliger om ook het moederbord eruit te gooien en bijv. te gaan voor een nieuw S754 moederbord + CPU. Geheid sneller dan Socket A.[/quote:48d8321f35]
  Dat is nou net een beetje het probleem. Het huidige moederbord heb ik een jaar geleden gekocht omdat het andere defect was. Daarna heeft de pc eigenlijk nog amper aangestaan, dus het moederbord is nog z.g.a.n. en vind ik het eigenlijk zonde om het weg te doen.

  Misschien is het verstandiger om geen geld meer in deze pc te steken en het te bewaren voor de upgrade (videokaart, i.v.m. PCI-E moederbord en wellicht ook nieuwe processor -> Conroe) van mijn huidige pc (zie specs).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.