Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Compaq Pressario start niet meer op

Anoniem
hdegenaar
4 antwoorden
 • Ik heb een goed werkende Compaq Pressario onder Windows XP.
  Ik heb ook een oudere PC draaiend onder XP.
  Ik heb de Compaq harddisk in de oude PC gezet en de oude harddisk naar de Compaq harddisk gekloond. Vervolgens de oude PC met alleen de Compac harddisk opgestart en deze draait goed.
  Vervolgens de Compaq harddisk weer in de Compaq machine teruggezet en hij blijft hangen in het Compaq logo.
  De BIOS herkent de schijf wel, en de bios harddisk test wordt met goed gevolg doorstaan.
  Iemand enig idee ?
 • je kan een besturingssysteem niet naar een andere PC transporteren op een HDD
 • Je probeert nu de Compaq te starten met de XP-installatie van die oudere pc. En dat gaat logischerwijze fout omdat er plotseling heel andere (nieuwere) hardware wordt gevonden waar die XP-installatie niets van weet. Gevolg: vastloper, zoals je al hebt gemerkt.

  Een bestaande Windows installatie overhevelen naar een andere pc gaat zelden goed, alleen als de meeste componenten identiek zijn wil het nog wel lukken, voor een enkel onderdeel dat anders is kun je dan de driver nog wel na-installeren, maar als de hardware volledig anders is dan loopt het gelijk bij het booten al mis zoals je inmiddels hebt gemerkt.

  Je bent (denk ik) nu de XP-installatie van je Compaq kwijt dus een weg terug is er niet meer. Wat je nog kunt proberen om via F8 te booten in de veilige modus, misschien dat dat nog wel lukt en dan kun je mogelijk met "configuratiescherm/Hardware" de ontbrekende drivers na-installeren. Maar er blijven onherroepelijk allerlei driver-restanten van die andere pc achter en dat is een zekere garantie voor een gammel (lees instabiel) systeem.

  Enige juiste oplossing: Even uithuilen en daarna een verse installatie op die Compaq zetten.

  Gr,
  Jim
 • aanvulling: oude compaq, deze hebben hun BIOS in een verborgen partitie op de harde schijf. Die heb je dus met het klonen overschreven.
  Bij compaq.nl kan je het bios weer downen en op de hd zetten.
  Het beste is gwoon XP opnieuw installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.