Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

moederbord AM2 met agp

Anoniem
Obi-wan-kenobi
10 antwoorden
 • Ik heb onlangs een nieuwe processor aangeschaft, AMD Athlon 64 X2 3800+ dual-core. Nu heb ik nog een radeon 9800 pro liggen die ik graag nog wil gebruiken. Gamen/overklokken doe ik niet meer dus heb een redelijk standaard moederbord nodig. Maar zijn die er uberhaupt wel met een agp slot? Zou hem graag bij de Zercom willen bestellen, aangezien ik hier nu een moederbord heb liggen van ze zonder agp. Heb het nogal snel besteld en dacht dat de 16x PCI de agp slot was. Bedankt vor de reacties.
 • Socket AM2 wordt niet uitgebracht met APG. Advies: videokaart verkopen en PCIe kaart halen.
 • Hmm, daar was ik al een beetje bang voor. Wat voor videokaart is tegenwoordig een beetje goed voor een prijs van rond de 200 euro? Neem aan dat die wel over mijn huidige kaart heenklapt. Heb trouwens geen radeon 9800 pro, had hem destijds wel op die bios/snelheid draaien. Wat kan ik nog vragen voor een goed overklokbare 9700?
 • Is die processor wel AM2? Asrock maakt wel socket 939 borden met agp en pcie. http://www.asrock.com/product/index.htm
 • [quote:f47dd9c915="M.V. Wesstein"]Socket AM2 wordt niet uitgebracht met APG. [/quote:f47dd9c915]Wie zegt dat? Asrock flikt het toch maar weer … :lol:
  http://www.asrock.com/product/AM2NF3-VSTA.htm

  Dus als je nog lang niet wilt overstappen op PCI-e:
  http://tweakers.net/pricewatch/142167
 • De socket is am2, is inderdaad wel belangrijke info. Heb nu een asus m2n4-SLI moederbord hier liggen.
 • Ja, asrock maakt best lekker exotische dingen. En daar is natuurlijk ook best een markt voor. Wel nforce3 trouwens, dus wat verouderd.
 • [quote:6a6f12ca3b="G. Sitters"]Heb nu een asus m2n4-SLI moederbord hier liggen.[/quote:6a6f12ca3b]Ow, als je het mobo ook al hebt, kun je beter op zoek gaan naar een PCI-e kaartje. X1900RX misschien?
  http://tweakers.net/pricewatch/138764
 • Dat mobo ruil ik denk ik wel om. Wilde eigenlijk niet al teveel geld uitgeven en mijn oude onderdelen nog zoveel mogelijk gebruiken. Mijn oude moederbord gaf steeds meer problemen. Starte alleen maar op na 20 keer resetten en bleef het daarna wel goed doen.

  Heb nu een AM2 Athlon 64 X 3800+ Dual-core, 2x512 MB PC4200 en 160 GB Sata nieuw gekocht.

  De Asrock MB ASROCK AMD AM2 AM2NF3-VSTA ATX lijkt mij een prima bordje. Krijg ik nog wat geld terug. Bedankt voor de hulp.
 • Nog een vraag op de reactie van Gerben. Wat voor nadelen brangt een verouderde nforce met zich mee. Merk ik dat echt in gebruik?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.