Vraag & Antwoord

2 antwoorden
 • Een collega van me heeft gevraagd om een nieuwe pc voor hem samen te stellen. Zijn eisen zijn nogal vaag aangezien hij er geen verstand van heeft. De enige duidelijk eis is dat de pc niet te duur mag zijn.

  Hij zal gebruikt gaan worden voor het normale huis, tuin en keukengebruik. Zijn dochter van 10 speelt af en toe games (zoiets als Roller Coaster Tycoon, wat op huidige pc niet gespeeld kan worden).
  Zover ik uit zijn verhaal kan begrijpen is het ook niet de bedoeling dat er zware games op de hoogste resolutie gespeeld gaan worden.

  Iemand suggesties voor een leuk systeempje? Ik heb zelf ook al wat rond gesnuffeld, maar ik kom bij videokaarten uit zoals GeForce 6200A en de FX5200 en heb geen flauw idee of dit wat is.

  Voor de processor zat ik te denken aan een Intel, aangezien er niet zwaar gegamed gaat worden.

  Alvast bedankt.
 • [quote:f7f641135c="Mystery1"]Voor de processor zat ik te denken aan een Intel, aangezien er niet zwaar gegamed gaat worden.[/quote:f7f641135c]Rare redenatie: AMD CPU's zijn wel voor meer doeleinden geschikt dan voor zwaar gamen hoor … :wink:

  Maar goed, voordelig en voor een leek: dan kom ik al gauw uit bij Dell. Ze hebben t/m de 22e weer een actie dat je geen transportkosten hoeft te betalen. Zie bijv. de Dell Dimension 5150, met en zonder monitor verkrijgbaar. De X300/X600 grafische kaarten zijn voldoende voor spellen als Roller Coaster Tycoon en Sims2, maar mocht het dochtertje later ook wat zwaarders willen spelen, dan kan er later altijd nog een andere PCI-e videokaart in.

  Willen ze geen Dell maar een op maat gemaakt systeem, dan zou je kunnen denken aan een systeem met een socket AM2 Sempron64 of Athlon64 aan boord. Zie voor een voorbeeldje bijv. dit topic, maar wees je er wel bewust van dat daar bijv. geen WinXP licentie bij zit die je bij de Dell wel mee krijgt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.