Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC loopt vast tijdens Memtest

Anoniem
Mystery1
3 antwoorden
 • Doordat mijn pc op de raarste momenten vastloopt (o.a. alleen al bij het Windows bureaublad, zonder enige andere zware inspanningen) ben ik mijn geheugen gaan testen met Memtest.

  Maar tijdens Memtest loopt pc ook vast. De 1e keer kreeg ik blauw scherm met allemaal blokjes, de 2e keer was de layout van Memtest nog zichtbaar met eronder allemaal vreemde tekens. Vervolgens moet ik de pc uitzetten via de aan/uitschakelaar van de voeding!, de knop voor op de kast werkt niet meer. Als ik pc dan opnieuw opstart, dan start hij niet door, de lampjes beginnen wel te branden, maar verder niks, de monitor wordt ook niet aangestuurd. Na een paar keer op de resetknop gedrukt te hebben start hij dan wel normaal op, zonder enige foutmeldingen.

  Specs.:

  Asus P2B-F moederbord
  Pentium 450 Mhz processor
  SDRAM geheugen PC133

  Iemand enig idee waar dit aan kan liggen ? Is het echt het geheugen of is het moederbord brak ?
 • [quote:f1eb6127bf="Mystery1"] Maar tijdens Memtest loopt pc ook vast. De 1e keer kreeg ik blauw scherm met allemaal blokjes, de 2e keer was de layout van Memtest nog zichtbaar met eronder allemaal vreemde tekens. [/quote:f1eb6127bf]Bedoel je memtest86? Had je wel een bootable CD of -floppy aangemaakt, en de pc vanaf die bootable CD/floppy opgestart? Heb je de mogelijkheid om daarvan een screenshot van te posten? Als je meerdere geheugen modules hebt, heb je het ook geprobeerd met slechts 1 geheugen module?
 • [quote:07d14d1841]Bedoel je memtest86? Had je wel een bootable CD of -floppy aangemaakt, en de pc vanaf die bootable CD/floppy opgestart? Als je meerdere geheugen modules hebt, heb je het ook geprobeerd met slechts 1 geheugen module?[/quote:07d14d1841]
  Ja, memtest86. Opgestart via bootable floppy.

  Heb er nu andere module inzitten, tot op heden nog geen fouten en ook geen vastlopers.

  Maar stel dat het aan het geheugen ligt, dan kan het geheugen toch niet de oorzaak zijn van het niet direct opstarten van de pc of wel ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.