Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

USB poort defect?

Anoniem
JP-Sjonnie
2 antwoorden
  • Ik heb een Asus A7v8x moederbord. Nou gebeurde het laatst dat mijn vrij nieuwe externe harde schijf niet meer leesbaar was, voor een aantal computers thuis, terwijl ik 's nachts nog data op die HD had gekopieerd.

    Eerst dacht ik, dat kan gebeuren en ik begon de zaak te recoveren via m'n laptop. Toen op een gegeven moment mijn USB stick van de desktop naar de laptop ging en die bleek ineens helemaal verminkt. Alleen maar wazige tekens op de stick. Toen begon ik te vermoeden dat mijn USB poort wel eens defect kon zijn.

    Nu valt de USB muis van de desktop om de paar minuten uit. Als ik die uit plug en daarna weer in, doet ie het weer even.
    Kan iemand mij vertellen of dit een defect is van de USB controller op het moederbord (Het gebeurt op alle poorten) of dat dit een Windows (driver) probleem is, dat met een simpele herinstallatie te verhelpen is.
  • Ik zou eerder denken aan een defekt van de HD., waarbij de data verminkt zijn. Probeer de HD eens op een andere computer eventueel als slave in te lezen en van daaraf te kopieren naar de usb stick.
    Moest dat dan toch goed zijn, dan pas kan je beginnen denken aan je moederbord…hoewel dat verhaaltje met die muis ook richting moederbord wijst

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.