Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Muis blijft aan na uitzetten pc

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Dit weekend een nieuw moederbord in mijn pc gezet en alles werkt weer zoals het moet, alleen als ik mijn pc uitzet blijft mijn muis aan staan.
  Ik heb dus een optische muis en het rode oogje blijft dus branden als mijn pc uit staat.
  Wie weet hoe ik dit kan verhelpen?
 • je hebt waarschijnlijk de pc nog gewoon op het lichtnet aangesloten. Koop een stekkerdoos met schakelaar, en zet de schakelaar op uit wanneer de pc niet gebruikt word, dat is beter voor je voeding, moederbord(staat steeds stroom op anders) en last but not least: je energierekening.


  Ik bedoel zo een:(sorry voor t kleine plaatje)

  [img:c04dd9bed6]http://photo.c-h.nl/120,ESP.2.jpg[/img:c04dd9bed6]  Bij de blokker of bouwmarkt wel te halen voor een paar euro's.
 • Het idee is goed maar de muis moet toch gewoon uit gaan?
  Ik heb dit (bij het vorige moederbord) nog nooit gehad,en die had ik ook zelf ingebouwd.
  Kan het zijn dat ik in mijn pc iets verkeerd aangesloten heb?
 • Nee, bij mij blijft de muis ook aan, alleen als de netstekker er uit is ,is het pas uit.
  Zal wel dezelfde oorzaak hebben als een waarschuwingsled op sommige moederborden, die blijven ook aan zolang de netkabel erin zit.
 • bij mij doet hij dat ook. Volgens mij is dat nodig om te zorgen dat hij vanuit standby weer aan kan gaan bij muisactie ofzo.
 • Komt dat niet door de batterijen?
 • ik heb precies hetzelfde, hij blijft gewoon aanstaan. De tip van de stekkerdoos is goed, ga ik zelf ook doen 8)
 • ligt het niet aan een optie in windows, iets van "Dit apparaat mag de computer aanzetten" oid?

  Peter
 • Volgens mij ligt het toch echt aan de batterijen hoor.
  Zet de pc uit, schakel de stekkerdoos uit, maakt toch niks uit voor wat de muis betreft? De muis is en toetsenbord krijgt de voeding van de batterijen.

  Leg de muis op een witte (of een lichte ondergrond), als je alles hebt uitgeschakeld. Het lampje zal minder vel branden, maw de batterijen gaan wat langer mee.
 • [quote:d39e17b8ea="KoRn"]Volgens mij ligt het toch echt aan de batterijen hoor.
  Zet de pc uit, schakel de stekkerdoos uit, maakt toch niks uit voor wat de muis betreft? De muis is en toetsenbord krijgt de voeding van de batterijen.

  Leg de muis op een witte (of een lichte ondergrond), als je alles hebt uitgeschakeld. Het lampje zal minder vel branden, maw de batterijen gaan wat langer mee.[/quote:d39e17b8ea]

  Les ik nou scheel of staat er helemaal niet in de TS dat het een draadloze optische muis betreft? ;)
 • kan ook aan de psu liggen .
  die kan wat lekstroom geven.
  er blijft toch altijd stroom op het bord staan
 • Het ligt gewoon aan het feit dat het moederbord beslist om stroom op de usb poorten te laten staan :P
 • [quote:7d8c1033a0="Cor vd H"]Dit weekend een nieuw moederbord in mijn pc gezet en alles werkt weer zoals het moet, alleen als ik mijn pc uitzet blijft mijn muis aan staan.
  Ik heb dus een optische muis en het rode oogje blijft dus branden als mijn pc uit staat.
  Wie weet hoe ik dit kan verhelpen?[/quote:7d8c1033a0]
  Maak 'het rode oogje' kapot :lol:
 • Koop een lasermuis :)

  Of probeer eens in de BIOS een of andere optie Wake on USB te vinden en die uit te schakelen (of PS/2 etc).. die van mij geeft helaas geen spanning op het mobo, dus moet men iPod altijd opladen als de PC aanstaat.
 • Ik heb wel spanning op mijn moederbord als de PC uit staat, maar dan nog kan ik mijn iPod niet opladen, wat ik overigens wel betreur.
 • kijk maar uit dat de poes de muis niet te pakken neemt .
  dan weet je zeker dat hij uit is .
  wat een gezeur om een rood Letje.
  Het is eigenlijk wel handig dat het blijft branden .
  Als je avonds in de pik donkere pc kamer komt .
  Dan weetje meteen waar de pc staat
  :lol: :lol: :lol: :lol:
 • Eerlijk is eerlijk, ik had hetzelfde probleem met mijn eerste draadloze Logitech. Met het lampje kon ik wel leven maar de batterij was erg snel leeg en ik heb jarenlang trouw de batterijen eruit gehaald als ik de pc uit zette.
  Ik heb een nieuw Logitech toetsenbord en muis setje, de muis slaapt nu in z'n oplader en mits de muis er goed in staat is er alleen een 'oplaad' ledje aan.
 • bij mij brand het lampje ook maak me er nie druk over
  als je de stroom er helemaal af haald
  leeft je baterij ook minder lang :)
 • [quote:7147ced13a="Caesar Tjalbo"]Eerlijk is eerlijk, ik had hetzelfde probleem met mijn eerste draadloze Logitech. Met het lampje kon ik wel leven maar de batterij was erg snel leeg en ik heb jarenlang trouw de batterijen eruit gehaald als ik de pc uit zette.
  Ik heb een nieuw Logitech toetsenbord en muis setje, de muis slaapt nu in z'n oplader en mits de muis er goed in staat is er alleen een 'oplaad' ledje aan.[/quote:7147ced13a]een optische muis en het rode oogje.
  de TS heeft het niet over een muis zonder draadje
 • [quote:7ce7874ab6="plextor"][quote:7ce7874ab6="Caesar Tjalbo"]Eerlijk is eerlijk, ik had hetzelfde probleem met mijn eerste draadloze Logitech. Met het lampje kon ik wel leven maar de batterij was erg snel leeg en ik heb jarenlang trouw de batterijen eruit gehaald als ik de pc uit zette.
  Ik heb een nieuw Logitech toetsenbord en muis setje, de muis slaapt nu in z'n oplader en mits de muis er goed in staat is er alleen een 'oplaad' ledje aan.[/quote:7ce7874ab6]een optische muis en het rode oogje.
  de TS heeft het niet over een muis zonder draadje[/quote:7ce7874ab6]
  Klopt, daar zegt 'ie niets over (draadje/geen draadje) maar voor de duidelijkheid: waar ik het over had was het optische gedeelte (laser/infrarood of wat dan ook), mijn term 'lampje' is wellicht niet erg correct. Ik begreep dat het over het rode 'licht' onder de muis gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.