Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

BIOS ziet enige harde schijf niet meer.

Anoniem
Silhouette
7 antwoorden
 • Ik zit met het volgende probleem: van de een op de andere dag zegt het "zwarte dos" scherm, dat de S.M.A.R.T status van mijn enige harde schijf bad is, en wil vervolgens niet meer doorladen. Ik zet mijn computer handmatig uit, en zet mijn computer na een minuut of 5 weer aan, om een poging te doen zoveel mogelijk gegevens over te zetten naar mijn externe harde schijf (maxtor 80GB) en bv mijn iPod, want ik heb helaas geen back-up kunnen maken omdat ik nog voor een grotere externe schijf aan het sparen was, vanwege het feit dat de back-up plus/minus 170GB telt, en ik dus onmogelijk op mijn huidige externe schijf kan proppen.

  De schijf in kwestie is een Maxtor 250GB.

  Weet iemand hoe ik alsnog mijn gegevens van mijn schijf af kan krijgen en zo mij redden?


  Bij voorbaat dank! :)
 • Zijn al vele topics over geweest. Dus goed zoeken.
  http://www.google.nl/
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/search.php

  Nou vooruit dan maar…. ben in een goede bui :lol:
  http://www.runtime.org/
  Op die site vind je een programma waar ik zelf goede ervaringen mee heb.
 • Kijk hier eens naar:
  http://www.dposoft.net/#b_hddhid
  http://www.z-a-recovery.com/
  Maar ik geef je weinig kans.
 • [quote:d1a7dd3198="gerben"]Kijk hier eens naar:
  http://www.dposoft.net/#b_hddhid
  http://www.z-a-recovery.com/
  Maar ik geef je weinig kans.[/quote:d1a7dd3198]

  Dank jullie wel, maar voordat ik het ga proberen, eerst nog een logische vraag: hoe moet ik die programma's gebruiken op een schijf die mijn computer niet ziet?
 • [quote:bf407d066f="Silhouette"]De schijf in kwestie is een Maxtor 250GB. (..) hoe moet ik die programma's gebruiken op een schijf die mijn computer niet ziet?[/quote:bf407d066f] Draait deze hardeschijf nog wel? heb je al een ander voedingskabel geprobeerd? En een andere datakabel? Andere computer? Als je hardeschijf nog wel draait, zou je het ook nog kunnen proberen met een Linux Live cd/dvd. Zoals Knoppix.
 • [quote:d42f1c925f="Silhouette"]
  Dank jullie wel, maar voordat ik het ga proberen, eerst nog een logische vraag: hoe moet ik die programma's gebruiken op een schijf die mijn computer niet ziet?[/quote:d42f1c925f]

  Schijf in andere computer hangen. En dan de tool van b.v. Runtime gebruiken. Je kan dan data van defecte schijf overpompen op een goed werkende schijf. Let op: je hebt wel voldoende schijfruimte nodig om je data op de werkende schijf te zetten.
 • [quote:439f1f8760="jolo"][quote:439f1f8760="Silhouette"]De schijf in kwestie is een Maxtor 250GB. (..) hoe moet ik die programma's gebruiken op een schijf die mijn computer niet ziet?[/quote:439f1f8760] Draait deze hardeschijf nog wel? heb je al een ander voedingskabel geprobeerd? En een andere datakabel? Andere computer? Als je hardeschijf nog wel draait, zou je het ook nog kunnen proberen met een Linux Live cd/dvd. Zoals Knoppix.[/quote:439f1f8760]

  Dat is inderdaad een goede! Dat ga ik nog proberen, ik verwissel de hele kabel wel met die van mijn cd/dvd brander en dvd-rom, die heb ik toch niet elke dag nodig. daar kan ik wel een tijdje zonder mee :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.