Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Blauw Scherm bij Opstarten...

Anoniem
cornevernooij
5 antwoorden
  • Ik heb een probleem…

    Eerst alles waar mijn systeem uit bestaat op een rijtje:
    Processor: AMD Athlon 64 3500+ Venice
    Mobo: Asus A8V-E SE
    Geheugen: OCZ 2x 512MB 3200 2-3-2-5
    Grafische kaart: Asus EN6600 GT
    HD: WD Caviar SE 200GB 8MB
    DVD Brander: Nec 3250 (dacht ik weet niet zeker)
    Voeding: Coolermaster 450 Watt

    Probleem 1:
    Ik ben een klein half jaartje geleden overgegaan van twinmos 1 gb geheugen overgegaan naar het OCZ 2 x 512 mb geheugen (zie hierboven). Toen ik dat er voor het eerst in wilde zetten kreeg ik meteen al problemen, ik vraagje hier op GoT gezet, ik moest het voltage omhoog doen, uiteindelijk kreeg ik hem aan de gang. Ik alles laten staan en het werkte.. Tot op een bepaald moment tijdens het opstarten na het zwarte WINDOWS XP scherm met dat leuke blauwe/groene balkje, toen kreeg ik 0,5 sec een blauw scherm te zien en ging hij rebooten… ik opnieuw installeren en het werkte weer even, maar nu heb ik hetzelfde weer.. ik kan nog wel in veilige modes werken..
    Memtest 86 eroverheen gehaald, geen problemen, in andere pc gedaan geen problemen, grafische kaart is net nieuw uit de fabriek.

    Probleem 2:
    Ik vind racespelletjes wel gaaf, dus ik dacht ik ga Need for Speed Most Wanted spelen, in het begin, paar maanden geleden, ging het wel, tot ik iets verder in het spel kwam en meer politie achter mij aan kreeg, toen ging mijn pc uitvallen. Opnieuw installeren werkt niet..(van pc en spel, beiden werkt niet)

    Ik verdenk mijn mobo een beetje dat die brak is, omdat hij ook met ander geheugen uitvalt. hij start meestal wel goed op met 1 reepje, maar valt met nfs gewoon weer uit, en met 2 reepjes geheugen krijgt hij al meer problemen…

    Wat is er aan de hand? Kan iemand mij helpen?

    Dit staat ook op tweakers.net voor extra info: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1163638
  • Het probleem met Need for Speed: Most Wanted heb ik ook, in een van de challenge-races waarbij je 15 min achtervolgd moet worden. Op het moment dat ik ontsnapt ben aan de politie en het bericht in beeld komt dat ik de missie voltooid heb, valt het spel uit. Ik vermoed op deze manier een probleem met de 6600GT…

    Als Windows na het opnieuw installeren eerst wel even goed werkt en daarna opeens weer hetzelfde gaat doen, ligt het naar mijn idee aan Windows zelf, en niet zozeer aan de Hardware. Of misschien de hardeschijf, die zou je nog wel kunnen verdenken. Probeer eens van de site van Western Digital een diagnose programmaatje te downloaden voor een bootable floppy, en test je hardeschijf eens.

    Verder kun je wel goed werken in veilige modus, dus alsnog lijkt een hardware probleem me stug. Ik zou eerst even kijken wat voor drivers je voor al je hardware installeert, en vooral kijken na het installeren van welk programma hij raar begint te doen.
  • Ik installeer altijd de nieuwste versie's van alles, alle drivers enz. (niet de beta's)

    De hardeschijf kan ik uitsluiten, want ik heb het nog met 2 andere schijven geprobeerd, zelfde probleem

    Ik vind het heel gek, want hij heeft volgensmij iets van 3-4 dagen goed gewerkt, en nu sinds vanochtend hield hij er mee op…
  • ik kreeg ook deze foutmelding op het blauwe scherm:

    *** STOP: 0x0000007E (0xC0000005,0x804F05B8,0xF7A2F390,0xF7A2F18C)

    iemand een idee???
  • http://support.microsoft.com/?id=321637
    http://support.microsoft.com/kb/820362/
    http://www.google.nl/search?hl=nl&q=0x0000007E+0xC0000005+&meta=

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.