Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pc blijft bij sommige spelle steeds een paar seconden hangen

Anoniem
Rene Z
2 antwoorden
  • Ik heb sinds een poosje dat als ik een spel speel, het soms een paar seconden blijft hangen (fraps werkt nog wel, die geeft ook 0 FPS aan), de cpu wordt ook niet meer gebruikt, en het geluid blijft hangen. Eerst dacht ik dat het aan Max Payne lag. Later merkte ik dat het ook bij boilingpoint was, en vandaag heb ik NFSU2 weer geinstalleerd, en deze heeft er ook last van. Verder, voor zover ik weet, niet. Het gebeurt alleen als ik bijvoorbeeld een menu tussendoor krijg. Bij NFSU2 bijvoorbeeld als je op escape drukt of cutscene krijgt (ook als je een garage inrijdt). Iemand enig idee waar het door komt?
  • Ik heb zelf ooit dat probleem gehad met m'n hardeschijf; deze gaf toen een tik en alles stond een seconde stil ongeveer. Alleen was dit op een willekeurig moment in het spel, dus niet speciaal bij cut-scènes ofzo.

    Na het vervangen van m'n voeding was het probleem voorbij, en de oorzaak lag wat mij betreft bij de onstabiele voltlijnen van de voorgaande Sweex-voeding…

    Maar goed, ik denk dat jij meer met een software probleem te kampen hebt. Alle drivers volledig up-to-date? Probeer anders eens een andere HD erin te hangen, en doe een verse windows install met drivers en updates die daarbij horen, en probeer het dan nog eens.

    Gezien het CPU gebruikt plotseling naar nul daalt zou een eventueel virus ook de oorzaak kunnen zijn, of spyware.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.