Vraag & Antwoord

Anoniem
Comp-Freak
13 antwoorden
 • ik heb momenteel nog een boxed intel celeron 2.4Ghz. Van meerdere mensen heb ik gehoord dat celeron's goed zijn te OC'en, en wil ik dit dus gaan doen (ik heb iemand die dit goed kan).
  Nu is er 1 probleem: stressed word mijn proc al gauw 65-70C, en ik wil dus niet met deze temps BEGINNEN te OC'en. Dus ben ik op zoek naar een nieuwe koeler, het liefst een beetje goedkope en actief gekoeld.

  Wat is een goede keus? Ik kan natuurlijk automatisch voor een Zalman gaan, maar misschien zijn er andere koelers aan te raden (prijs/koeling verhouding)

  Alvast bedankt :)
 • Voor een Socket 478 koeler overzicht kun je bijvoorbeeld hier terecht.
  De Gigabyte koeler is een aanrader. Hij is betaalbaar, koelt goed en maakt weinig lawaai.
  Met de Zalman's zit je vaak met de fysieke afmetingen en kun je beter eerst even kijken of een specifieke koeler compatibel is met je moederbord.
 • Ik zou zelf voor een Zalman koeler gaan omdat deze lekker stil en ook nog eens goed koelen. Ze zijn wel wat aan de prijs maar daar krijg je ook prestatie voor terug. Aan een 'iets' verder overgeklokt computer met een straaljager erin heb je ook niet zoveel…(Tenminste vind ik :wink: )

  Ook zou je even kunnen hoe de airflow in je kast is. Je zou om dat te verbeteren er bijv een extra case-fan in kunnen plaatsen, als daar ruimte voor is.
 • iik heb al een intake voorin en een outtake achterin zitten (casefans). Verder, herrie maakt niet zoveel uit, aangezien die 2 casefans en mijn voeding al genoeg herrie maken, wat extra's maakt dus niet uit :wink: en die zalmans vind ik eigenlijk een beetje te prijzig…
  zelf vond ik deze bij de locale computerwinkel TITAN INTEL Socket 478 cooler tot 3,2GHz TTC-W6TB/825/CU35/SC voor 17 eurie. (als ik iets van 20 euro bij azerty ga kopen, kost het me alsnog 8 euro verzendkosten, en dan kan ik dus netzogoed een zalman bij de locale computerwinkel gaan kopen :wink: )
  Heeft iemand enig idee of deze beter zal presteren dan de boxed koeler?

  Verder hebben ze ook nog deze hij ZIET eruit alsof hij beter koelt, iemand enig idee?
  Alvast bedankt
 • Deze lijkt mij niet voor een 478 toch?
 • Oke, het is jou keus.

  De eerste die je noemt er is echt erg luidruchtig, (zacht uitgebruikt, zegmaar richting een stofzuiger) deze koeler maakt namelijk 36 dBA, en elke dBA erbij is een verdubbeling van het geluid.

  De tweede koeler die je noemt aan beduidend stiller (namelijk 21 dBA, zacht gezoem zegmaar). En de airflow van de tweede koeler is wel iets minder is. Toch denk ik dat dat niet in verhouding staat tot hoeveel stiller de koeler is. Dus ik zou voor optie 2 gaan, als je alleen uit deze 2 kan kiezen. Maar met zo'n koeler kan je wel een klein beetje overklokken maar niet zoveel omdat de koelprestatie gewoon niet top zijn. (Mede door de prijs, een duurdere koeler koelt gewoon stukken beter.) Met die andere koeler zal je dus ietsje verder over kunnen klokken als met de Spire maar daarbij krijg je er ook een hoop geluid bij. Vooral als je langer achter je computer zit is dit niet zo prettig.

  Hier staat nog verdere informatie over de koelers voor als je dat nog niet geraadpleegd had:
  Titan TTC W6TB
  Spire Coolwave IV

  Edit: De Spire is niet geschikt voor een Socket 478, deze is namelijk alleen geschikt voor een Socker 775 Prescott.
  Edit 2: Ik heb even snel op de site van De Wit Computers gekeken waar je van plan was de koeler te halen, alleen klopt dat socket dus niet met wat zij daar vermelden.

  Aangezien er maar 2 koelers staan vrees ik dan toch dat je voor optie 1 moet gaan. (als je alleen deze keus hebt. Zit er niet nog een andere computer winkel in de buurt?)

  Er staat nog wel een iets goedkopere Zalman tussen.. Deze is wel weer ietsje duurder dan de andere maar maakt minder herrie en koelt beter.
 • je woont in ijselstein ik zou zeggen kijk eens bij mycom je hebt er 2 in utrecht.
  http://www.mycom.nl/Products/630.aspx
 • ik heb erg slechte ervaringen met Spire koelers. Casefans die het na 4 maanden begeven(gaan rammelen/zoemen van slijtage) enz.


  Ik zou het in 1 keer goed doen en een zalman kopen.
 • [quote:ec1c60f7ce="tinus89"]Ik zou het in 1 keer goed doen en een zalman kopen.[/quote:ec1c60f7ce]
  Zo te horen is iedereen over het algemeen positief over zalman, en negatief over vele andere merken, ik ga dus even wachten op een nieuw salaris, en ga dan toch maar voor de zalman… :lol:
 • Als je een Zalman te duur vindt is een Arctic de ideale oplossing. Minstens zo goed als Zalman:
  http://tweakers.net/pricewatch/100290/
 • Het is alleen jammer dat de medewerkers niet echt veel verstand hebben van dit soort dingen :lol:(ik hoor bijna altijd "dat weten we niet";), maar dit is indd een leuke koeler: http://www.dewitcomputers.nl/info.asp?id=A7498
 • Arctic Freezer 4, altijd goed met een 2.4, en nog goedkoop ook, bij mij zit ie op een p43.4@3.7 Presscott en zonderrr problemen.
 • klopt zeker. Ook ik heb een AC koeler op mn AMD. Prima cooler, ongeveer even goed als de zalman.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.