Vraag & Antwoord

7 antwoorden
 • Hallo mensen ik ben bezig met het overklokken van mijn videokaart met rivatuner maar ik wil graag ook mijn processor overklokken weet iemand met welk programma ik dat kan doen?
  Misschien nog tips ik hoor het graag
 • http://www.hardware.info/forum/showthread.php?t=83497

  Naat het BIOS gebeuren, zoals hierboven beschreven staat, hebben diverse moederborden eigen programmas (vaak meegeleverd op moboCD of te downloaden van hun site) waarmee met simpel softwareschuifjes verplaatsen de overklok kan worden ingesteld en getest. Meestal blijft dit beperkt tot een procentje of 10.

  Wil je verder dan moet je het BIOS induiken.

  Bedenk goed wat je met e.e.a. wilt bereiken. Een 20% hoger geklokte CPU geeft echt geen snelheidswinst van 20%. Daarvoor zitten er meerdere andere bottlenecks in je systeem.
 • Is er ook zo`n programmatje voor msi moederborden?
  Ik heb een msi ms-6701(medion oem)mobo
 • [quote:83be1e3183="steeldevil"]Is er ook zo`n programmatje voor msi moederborden?
  Ik heb een msi ms-6701(medion oem)mobo[/quote:83be1e3183]

  Je kan het met het MSI Core Center progje kan doen.
  Maar ik gebruik liever ClockGen: http://www.cpuid.com/clockgen.php
 • Medion(Aldi) heeft zijn systemen( ms6701) via de bios dusdanig beveiligd dat er niet geklooit kan worden met allerlei instellingen.
  Met hierboven genoemde programma`s is wel iets te doen maar verwacht niet dat je een nieuwe computer uitspaart.
 • [quote:acc442c537="Alipapa"]Medion(Aldi) heeft zijn systemen( ms6701) via de bios dusdanig beveiligd dat er niet geklooit kan worden met allerlei instellingen.
  Met hierboven genoemde programma`s is wel iets te doen maar verwacht niet dat je een nieuwe computer uitspaart.[/quote:acc442c537]

  Ook moet je er even opletten of het moederbord een PCI/ AGP lock heeft. Als dit niet het geval is klokt u automatisch uw PCI en AGP kaarten ook mee. Wat de kaarten meestal niet erg fijn vinden.
 • Bij de 6701 gaat de AGP/Mem gewoon mee, kan niet gelokt worden!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.