Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

windows start niet meer na plaatsen nieuw moederbord

Anoniem
Eddy X
7 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb een nieuw moederbord van asus in mijn comp gezet met een intel P4 3,2gig mijn oude was een Aopen met een P4 2,4gig na het plaatsen van nieuw moederbord komt na opstarten netjes de bios naar voren en laat zien dat ie alles heeft gevonden wat hardeschijfen en cdroms aangaat in computer, maar als ie dan windows op moet gaan starten komt er alleen maar het zwarte windows scherm en zegt dat er nieuwe hardware is geplaats en dus moet opstarten in veilige modes als ik dit doe dan start de comp weer opnieuw op om vervolgens weer met het zelfde bericht te komen kan dus niet opstarten in veilige modes of in wat voor modes dan ook.


  WIE WEET ER RAAD ???
 • Volgens mij heb je bij je nieuwe moederbord ook een cd gekregen. Daarop staat een installatiedriver voor jou moederbord. Ik denk dat je die veiligemodus moet installeren.

  Windows (ziet) jou nieuwe bord en vind de oude drivers [een konflikt dus]

  Of probeer in veilige modes de bord driver te verwijderen. Daarmee kun je echter je windows systeem volledig ophangen.

  En dan rest maar een ding.
  Je kunt echter eerst een backup maken (norton ghost) retrail.
  Ik weet echter niet in hoeverre norton ghost in veilige modus wil.
 • Bij het plaatsen van een ander mainboard is het eigenlijk altijd aan te raden windows opnieuw te installeren door de rigoreuze verandering aan het systeem aangezien vele drivers voor het mainboard specifiek worden geinstalleerd.

  Als het los installeren en verwijderen van drivers niet werkt zou je ook vanaf de windows cd kunnen opstarten en dan windows over de oude heen installeren, backuppen van belangrijke spullen is wel aan te raden.
 • oke alleen het probleem is dat ik niet in wat voor modes dan ook op kan starten en als ik mijn windows cdrom in de cdspeler stop leest hij deze niet maar als ik de cdrom er in doet die bij het moederbord zit leest hij die wel alleen kan ik daar niks mee (geloof ik).
 • Corrupte Windows CD? Start eens op van een boot floppy met CDRom ondersteuning ;-)

  Misschien is hij dan wel te lezen. [size=9:0eacdf559a](Of is het soms een kopietje op een CD-R)[/size:0eacdf559a]
 • Hoi Frison,

  Ik ben een leek hoe maak ik zo,n floppy
 • mij is altijd geleerd dat bij installatie van een ander moederbord (met een andere chipset) een nieuwe windows installatie niet aan te raden is, maar de enige mogelijkheid. Als het goed is zoekt windows bij de start naar de chipset van het moederbord. Gezien het een ander moederbord is zal hij nooit de juiste chipset vinden en dus ook nooit doorstarten. Een nieuwe windows installatie is dus de enige uitweg.


  Maar: dit geld dus alleen wanneer je niet exact het zelfde moederbord(merk, type enz) erin gezet hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.