Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuw geheugen voor Dell

Anoniem
Robbiepr1
4 antwoorden
  • Ik heb een Dell Dimension 4600 en daar zit nu 2x 128 mb geheugen in. Ik wil dit graag upgraden naar een 1GB. Ik heb op de Dell site gekeken, maar daar vragen ze €205,- voor 1GB. Mijn vraag is nu of er ook gewoon een 1 GB DDR PC2700 of PC3200 van Kingston in kan.

    Alvast Bedankt.
  • Het betreft hier een PC waarvan het moederbord een Intel 865PE chipset heeft en 4 DIMM-sloten en dual channel ondersteuning. Het beste kun je er dan een dual channel setje van 2x512MB PC2700 of PC3200 DDR-geheugen (non-ECC) bijstoppen. Check de Pricewatch
  • En het is inderdaad geen probleem dat het geheugen niet van Dell is… Ik heb namelijk hetzelfde gedaan (alleen bij mij was het van 256mb naar 512mb)
  • Er bestaat geeneens Dell geheugen, ze halen die modules ook gewoon bij anderen vandaan, zoals Nanya. Dell systemen uit een wat verder verleden waren inderdaad wat kritischer qua geheugen vanwege een beetje vreemd gekozen chipsets, maar als je nu gewoon kijkt naar de specs van je huidige geheugen, dan kun je er gewoon vergelijkbaar geheugen bijprikken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.