Vraag & Antwoord

Anoniem
P. Lemmens
8 antwoorden
 • Heb een Asus P4C800-E Deluxe moederbord, met natuurlijk een Asus Bios met de laatst beschikbare update; WindowsXP Prof SP2 en beveiligd met Kaspersky Internet Security suite 6.0
  Nadat ik de PC zaterdagmorgen gebruikt had weer uitgezet. Nadat ik ’s avonds na terugkomst de machine weer opstartte verschenen ongebruikelijke zaken op het scherm. Hoe dan ook nadat ik het gebeuren rustig geanalyseerd had bleek dat het BIOS op vele plaatsen veranderd was; ik kan helaas niet zeggen of op alle punten de zaak weer naar de default waarden waren teruggezet maar het was wel op veel plaatsen zo. De zaak is nu weer in orde maar ik vraag me af wat voor een gebeurtenis de oorzaak kan zijn dat de BIOS instellingen gewijzigd worden.
  Had altijd aangenomen dat die instellingen aardig veilig zijn!

  Is zoiets te verklaren?
 • Zou kunnen wijzen op een lege bios batterij. Loopt de bios klok misschien ook achter?
 • De klok loopt nog steeds goed dus dat kan de oorzaak niet zijn.
 • Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Maar als de batterij niet leeg is, zou dat kunnen betekenen, dat je moederbord defect is.
 • Oooh, lieve help! Alles liep goed tot het moment dat ik de PC weer opstartte en alles loopt weer goed. Daarom de vraag hoe ik zekerheid kan krijgen en ook waar dan de fout zit.
  Weer bij voorbaat dank.
  Paul
 • Heb hetzelfde een paar keer voorgehad met mijn Asus P4P 800 Deluxe, boosdoener was de overklok beveiliging die op het bord zit.
  Alles was teruggebracht op standaard waarden in het bios, mocht dan terug een reboot doen, en instellingen terug aanpassen.

  Laatste tijd is het niet meer voorgekomen, een oplossing is niet voorhanden vrees ik.
 • Dat geeft weer hoop! Hoe is ontdekt dat de overclock beveiliging de boosdoener was?
  Ik heb nooit geprobeerd iets te overklokken en in mijn BIOS staat de "AI Overclock Tuner" op Standard en het andere Item op die pagina "Performance Mode" op "Auto".
  Is een andere instelling beter?
  BVD
 • De melding (overclock has reset bios values to standard please reboot or press F1) kwam op mijn scherm, met de vraag om een reboot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.