Vraag & Antwoord

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb pas (ongeveer een maand geleden) onderdelen gekocht voor een systeeempje, alles draait goed maar er is een probleem. De usb is erg langzaam.
  Eerst dacht ik dat het aan de (interne) hardeschijf lag maar na wat tests was dat al uitgesloten, toen ben ik even wezen google'en. Maar ook hier kon ik niks zinvols vinden.

  Telkens als ik een usb 2.0 apparaat aansluit krijg ik de melding dat ik het apparaat beter op een snellere poort kan doen (een usb 2.0 poort) na wat (andere) poorten te hebben geprobeerd nog steeds geen resultaat. Toen heb ik maar even bij apparaat-beheer gekeken maar ook hier stond dat de usb (2.0) poorten perfect functioneren.

  Ik heb als moederbord de MSI K9NGM-L.

  Heeft er iemand ervaring met deze problemen of wat nuttige tips, ik hoor ze gaag.

  P.S. Ik ben nieuw op dit forum dus als k iets verkeerd doe corrigeer mij dan.


  Alvast bedankt.

  Groeten,


  Rohan
 • welkom op het forum :)

  Mischien een fout met een driver, kijk is in apparaatbeheer of er conflicten zijn, kijk ook of je SP1 heb geinstalleerd, want windows XP zelf heeft geloof ik geen ondersteuning voor USB2.0

  EDIT: apparaatbeheheer geen goede tip, overheen gelezen
 • Ik heb service pack 2 er al op staan met installeren wel servicepack 1 overgeslagen, maar dat maakt volgens mij niks uit. ook bij apparaatbeheer staan geen conflicten.

  nog andere suggesties?
 • In apparaatbeheer nagaan of onder USB controllers

  USB2.0 root hub
  Standard enhanced PCI to USB host controller

  aanwezig zijn.
 • deze zijn beide aanwezig :-?
 • Doe even een driver/stuurprogramma update van de Enhanced USB controller, deze moet goed verwijzen naar USBEHCI.SYS.
 • [quote:fa50686667="Rohan90"]Telkens als ik een usb 2.0 apparaat aansluit krijg ik de melding dat ik het apparaat beter op een snellere poort kan doen (een usb 2.0 poort) [/quote:fa50686667] Had je al gecheckt via Start > Alle Programma's > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur?
  [quote:fa50686667="Rohan90"]Heeft er iemand ervaring met deze problemen of wat nuttige tips, ik hoor ze gaag. [/quote:fa50686667] Voor meer info over USB 2.0 in Windows XP check je deze Windows XP USB Guide
 • ik heb alles van de usb bij apparaatbeheer er even uitgehaalt en opnieuw opgestart en nu doet hij het perfect

  alsnog bedankt voor de moeite

  Groet,

  Rohan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.