Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

pci device instaleren

Anoniem
klokkie1984
9 antwoorden
 • ik heb gister een nieuw asus moederbord in een pc gezet. Nu blijft de melding: Pci device found. dus zoeken naar drivers, en die kunnen niet geinstaleerd worden. met als gevolg dat het geluid niet werkt.
  Het is best vreemd vind ik want het is een onboard kaart maar om een of andere reden accepteerd hij de drivers niet die bij cd van asus zitten en ook de drivers die ik gedownload heb via asus site geven fout melding.

  iemand een idee? bedankt
 • [quote:6fd76e7531="klokkie1984"]ik heb gister een nieuw asus moederbord in een pc gezet. Nu blijft de melding: Pci device found. [/quote:6fd76e7531] Om welk type Asus moederbord gaat het? En Had je de chipset drivers van dat moederbord al geïnstalleerd? Had je wel Windows XP met Service Pack 2 geïnstalleerd?
  [quote:6fd76e7531="klokkie1984"]ok de drivers die ik gedownload heb via asus site geven fout melding.
  [/quote:6fd76e7531] Welke foutmelding?
 • hoi, het is een p5vd2-mx bord. om eerlijk te zijn weet ik niet precies wat ik allemaal wel en niet heb geinstaleerd, toen ik windows opstartte begon hij gelijk met het instaleeren van een hele hoop dingen. ik heb verder niks extra;s handmatig geinstaleerd.

  de foutmelding krijg ik als ik de gedownlaode software probeer te runnen, dan komt er te staan van: de sorftware van het audiostuurprogramma ondersteunt uw hardware niet.

  ik zal zo de cd zelf een runnen kijken of die enig effect heeft.
 • net cd gerunt en chipset drivers geinstaleerd, maar geen effect. ook als ik vanaf de cd de audio drivers laatinstaleren krijg ik de foutmelding dat de hardware niet ondersteund wordt.

  ik eb ook nog wel een geluidskaart liggen die in die pc kan, maar vind het een beetje vreemd dat de software die bij een moederbord zit zo'n foutmelding geeft.
 • [quote:b8a8aa0004="klokkie1984"] ook als ik vanaf de cd de audio drivers laatinstaleren krijg ik de foutmelding dat de hardware niet ondersteund wordt. [/quote:b8a8aa0004] Dan heb je dus onbekende hardware in je Apparaatbeheer. Heb je al zoals op de Asus site staat
  [quote:b8a8aa0004] ASUS ACPI Utility. Please execute this utility if you see an unknown device in Device Manager[/quote:b8a8aa0004] Welke info gaf/geeft deze utility? En nogmaals heb je Windows XP met Service Pack 2? En deze ADI AD1986A Audio Driver V5.10.01.4151 for Windows 2000/XP(WHQL)/2003 geprobeerd te installeren?
 • sorry vergeten, ik heb idd windows xp, sp2. en ik he idd onbekende apparaten in mn apparaat beheer. maar waar vind ik precies die ASUS ACPI Utility? zoeken op de asus site levert weinig op en op google krijg je allemaal verschillende drivers.

  ik zal die driver die je noemde zoeken en proberen. bedankt

  EDIT: die driver had ik zelf ook gedownlaod van de asus site en die gaf de foutmelding.

  ik heb die acpi utility gevonden, zal hem zo draaien
 • [quote:8db55f0c99="klokkie1984"] maar waar vind ik precies die ASUS ACPI Utility? zoeken op de asus site levert weinig op [/quote:8db55f0c99] Op dezelfde bladzijde als de drivers van Asus. Daar klik je dan op tabblad Drivers.
 • die opent niet. download hem gewoon, dubbelklikken op die exe file geeft geen reactie.

  Ik heb net een ander programma op het forum gevonden (everest) dat je apparaten nakijkt, deze geeft wel aan dat er een:

  VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller (PCI)
  in zit, dit is volgens mij wel het goeie apparaat. maar nog steeds foutmelding en geen geluid…
 • [quote:36a4f25ecb="klokkie1984"] VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller (PCI) in zit, dit is volgens mij wel het goeie apparaat. maar nog steeds foutmelding en geen geluid[/quote:36a4f25ecb] Die foutmelding over dat de hardware niet ondersteund wordt? Dus kun je de mixer dan nog niet openen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.