Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Error bij nieuwe cpu koeler

Anoniem
gerben
4 antwoorden
  • Ik heb net de box koeler van de amd Athlon64 3500+ vervangen voor een Alpine64. Ik merk dat de pc nu iets rustigger is maar de koeler van de videokaart en ook de voeding overheersen het geluid. Dit is echter niet het probleem.. als ik mijn pc nu opstart krijg ik meteen (zelfs voor de memory/sata/etc check) een error/waarschuwing dat de cpu fan niet werkt of te langzaam draait. Ik zie hem wel draaien en je kan zo'n ding ook maar op een manier bevestiggen dus dat zal het probleem wel niet zijn, maar wat kan het wel zijn?
  • Dat is een functie van de BIOS, die oplet of de CPU-fan niet vastgelopen is, of te langzaam draait. hij zal het toerental van je vorige koeler als default hebben, en deze draait een stuk langzamer. zodoende denkt je BIOS nu dat je koeler tè langzaam draait. Als je deze functie in je BIOS even uitzet ( CPU fan check of monitor CPU fan rpm ofzo) zou het weer goed moeten zijn.
  • bedankt!.. probleem is verholpen. Als ik het goed begrijp werkt de koeler gewoon goed (de cpu loopt geen gevaar) maar de bios denkt dat de koeler niet goed werkt omdat deze langzamer draait dan de boxed koeler?
  • correct. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.