Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Front en gewone USB "kapot" na installatie telefoo

Anoniem
jolo
21 antwoorden
 • Hallo,

  Toen ik probeerde Samsung PC Studio 3 te installeren en de daarvoor bijbehorende USB drivers is mijn Front USB en de gewone achterop de computer ineens kapot gegaan, tenminste dat denk ik. Als ik bv. mijn iPod aansluit doet hij niks. Als ik in apparaatbeheer kijk zie ik wel een aantal USB hubs staan die correct werken. Hoe kan ik mijn USB poorten weer werkend krijgen? Ik heb de Samsung PC studio drivers enz. al verwijderd.

  Gr. Rogier
 • [quote:e89c2b1bf2="roger1"]is mijn Front USB en de gewone achterop de computer ineens kapot gegaan,[/quote:e89c2b1bf2] Het is onwaarschijnlijk dat er door het installeren van software, er hardware is beschadigd. Maar je zou eventuele problemen kunnen vaststellen via Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur? Als de USB 2.0 drivers niet meer geladen worden, zou daar info moeten staan.
 • Er staan 2 dingen bij probleem apparatuur:

  Multimedia Audio-controller - de stuurprogramma's van dit apparaat zijn niet geinstalleerd

  PlayLinc Adapter - dit apparaat is uitgeschakeld

  Ik weet niet of een van deze foutmeldingen iets met mijn USB te maken heeft. Maar als ik op deze foutmeldingen druk ofzo, staat er niet hoe ik ze kan verhelpen. Hoe moet dat?

  Bij voorbaat dank.
 • [quote:2556cc262c="roger1"]
  Multimedia Audio-controller - de stuurprogramma's van dit apparaat zijn niet geinstalleerd
  PlayLinc Adapter - dit apparaat is uitgeschakeld

  Ik weet niet of een van deze foutmeldingen iets met mijn USB te maken heeft. [/quote:2556cc262c] Waarschijnlijk niet. Dat zijn waarschijnlijk een (onboard) geluidskaart en een -netwerkkaart. Maar check voor alle zekerheid of bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo. Bij Hardwarebronnen > IRQ wel bij alle IRQ's OK staat. Check ook nog de andere tabbladen bij Onderdelen. Heb je ook nog andere USB apparaten om op de probleem PC te checken. Of een andere PC om je iPod te testen?
 • Ik had eerst (vanmiddag) een USB muis, die doet het ook niet meer. Mijn telefoon die ik aan wou sluiten op USB (en waar het allemaal mee begon) vindt de PC ook niet, en m'n iPod ook niet, het is dus iets met de USB's.

  Ik heb alle IRQ's gechecked en bij alles staat OK. Ik heb ook nog bij onderdelen > USB gechecked of de USB gevonden wordt, dat is ook zo. Die netwerkkaart en OnBoard geluid foutmeldingen kloppen. Nog iemand een ander idee?

  Dit staat er bij Onderdelen > USB

  [code:1:c2c83dbe9d]
  Standard Enhanced PCI naar USB-hostcontroller PCI\VEN_10DE&DEV_005B&SUBSYS_71251462&REV_A3\3&2411E6FE&0&11
  Standard OpenHCD USB Host-controller PCI\VEN_10DE&DEV_005A&SUBSYS_71251462&REV_A2\3&2411E6FE&0&10
  USB-hoofdhub USB\ROOT_HUB\4&2F03F62F&0
  USB-hoofdhub USB\ROOT_HUB20\4&A2AF313&0
  [/code:1:c2c83dbe9d]
 • [quote:2cced55981="roger1"] Ik had eerst (vanmiddag) een USB muis, die doet het ook niet meer. [/quote:2cced55981] Maar brand dat lampje van die USB muis dan nog wel, als je 'm in je probleem PC inplugt? Meldt tevens merk/type PC/moederbord je hebt. Dat wat er bij jou bij Onderdelen > USB staat, lijkt me wel in orde.
 • Er zitten volgens mij geen lampjes bij mijn USB poorten. Mijn moederbord is een MSI K8N Neo4 Platinum Edition. Zou het misschien kunnen helpen als ik ergens de drivers van verwijder en opnieuw installeer?

  *Heeft een USB Hub uberhaupt drivers?
 • Jolo bedoelt of het lampje van de muis zelf nog brand, indien het een muis met led betreft.

  Wat wel voorkomt, is dat Windows XP zonder SP2, een onstabiele werking geeft van USB poorten.
  Drivers heb je niet nodig, deze zitten standaard in XP.
 • Ik heb SP2 en de muis heeft geen lampje, wordt niet weergeven in apparaat beheer en ook niet in Everest Home Edtition.
 • [quote:f01f262b2f="roger1"] Zou het misschien kunnen helpen als ik ergens de drivers van verwijder en opnieuw installeer? [/quote:f01f262b2f] Meestal wordt dat alleen gedaan wanneer er vraag- en/of uiroeptekes in het Apparaatbeheer staan. Je zou eventueel de chipset drivers van je moederbord kunnen (her)installeren.
  [quote:f01f262b2f="roger1"] Ik heb SP2 en de muis heeft geen lampje, wordt niet weergeven in apparaat beheer en ook niet in Everest Home Edtition. [/quote:f01f262b2f] Check voor die muis ook nog artikel 893711 van Microsoft Help en ondersteuning. Of heb je een ander USB apparaat met een lampje. Zoals een USB-stick.
 • Ja ik zal wel even een USB stick proberen.

  *Hoe kom ik aan de drivers van de chipset van mijn moederbord?
 • [quote:92e9d54ace="roger1"] *Hoe kom ik aan de drivers van de chipset van mijn moederbord? [/quote:92e9d54ace] Die staan op de meegeleverde cd van je moederbord, en op de web site van MSI.
 • [edit]

  Ik dacht even dat mijn iPod gevonden werd, maar hij liet alleen zien dat de batterij opgeladen moest worden. De USB stick (met lichtje) geeft ook geen licht. Ik ga nu de drivers van mijn MoBo opnieuw installeren.

  [/edit]
 • Op internet vond ik een programmaatje (Intel USB Check) waarmee je kon kijken of je systeem "ready" was voor USB (2.0). Bij de testresultaten stond:

  USB Driver support:

  USB driver connection is operating correctly en,

  System hardware has USB support.


  Met een ander progje Entrega USB Ready gaf ie hetzelfde resultaat maar ook nog dat:

  Found nVidia Corporation (10e) USB host controller device 005a
  Standard OpenHCD USB host-controller

  Found nVidia Corporation (10e) USB host controller device 005b
  Standar Enhanced PCI naar USB host-controller

  ———

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;892050

  Een artikel van Microsoft, wat er misschien is misgegaan, nu staat er bij dat er een hotfix is maar die kan ik nergens vinden.. ?


  Misschien kan iemand hier wat mee?
 • Naar die Intel USB Check heb ik even naar gekeken. Die geeft inderdaad aan of je PC USB (2.0) ready is. Die hotfix is zoals ik begrepen heb, aan te vragen bij Microsoft. Een ander applicatie om USB problemen te checken is USBView. Daarmee zou je ook de aangesloten USB apparaten kunnen zien. Info daarover staat op http://www.k0lee.com/dc3000/usbts.htm
 • [quote:2e8d5f27ec="jolo"]Naar die Intel USB Check heb ik even naar gekeken. Die geeft inderdaad aan of je PC USB (2.0) ready is. Die hotfix is zoals ik begrepen heb, aan te vragen bij Microsoft. [/quote:2e8d5f27ec]

  Moet ik die hotfix aanvragen, of kost dat geld?

  Over USBView:

  Sreenshot

  [img:2e8d5f27ec]http://img297.imageshack.us/img297/145/usbviewvx0.jpg[/img:2e8d5f27ec]

  Ik weet niet of dat de PC de poorten nu niet vindt, of dat hij zegt dat er niks op de poorten is aangesloten, alhoewel dat wel zo is..
 • [quote:04f5b616ec="roger1"] Moet ik die hotfix aanvragen, of kost dat geld? [/quote:04f5b616ec] Op beide vragen: Geen idee. Ik heb nog nooit een fix hoven aanvragen. Maar zo te zien kan het via hun Online klantenservice formulier.
  [quote:04f5b616ec="roger1"] Ik weet niet of dat de PC de poorten nu niet vindt, of dat hij zegt dat er niks op de poorten is aangesloten, alhoewel dat wel zo is..[/quote:04f5b616ec] De poorten zijn gevonden. Want dat zijn die Port1 enzovoort. Alleen kan ik niet zien waarom je USB 2.0 hardware niet wordt gevonden. Je zou nog kunnen proberen of bijvoorbeeld je USB muis functioneert in Windows XP veilige modus.

  Het valt me nog mee dat je die USBView uit mijn vorig bericht, nog hebt kunnen downloaden. Want nu werkt deze link niet meer. Dan verschijnt er: "This domain has expired."
 • Ja die link deed het net ook al niet meer, maar ik heb USBView even gegoogled en ergens anders gedownload.

  Ik ga de moederbord drivers nu even herinstalleren, en in veilige modus die muis proberen!
 • Drivers van mijn moederbord opnieuw geinstalleerd maar weer geen succes. USB is nog steeds kapot. Geeft geen kik als ik er iets in plug nog iemand een ander idee? Ik heb die poorten echt nodig..
 • [quote:9f7eacbaf1="roger1"]USB is nog steeds kapot. [/quote:9f7eacbaf1] Je zou eventueel kunnen checken of je USB poorten nog werken, met een LiveCD. Bijvoorbeeld Knoppix Linux LiveCD of BartPE LiveCD. Als die onboard USB 2.0 poorten het met 1 van deze twee LiveCD's ook niet werken, lijkt een PCI USB 2.0 insteekkaart de enige mogelijkheid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.