Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC start schijnbaar niet op

Anoniem
None
7 antwoorden
  • Toen ik onlangs mijn PC aanzette bleef het beeld zwart, de ledjes van de CDROM- en DVD-drive bleven knipperen, de lades wilden niet open, de PC wilde niet soft uit.

    Het is een P4, 1.5GHz, Intel D850GB moederbord met 512MB RDRAM geheugen.

    Vervolgens heb ik alles losgehaald, geheugenmodules verwijderd/verwisseld, andere AGP-kaart geprobeerd, een PCI grafische kaart geprobeerd, niets hielp. Met de Bios-configure jumper in de stand dat ie na de POST automatisch in het setup-menu terecht komt kreeg ik een paar seconden beeld (BIOS), daarna weer donker. Soms na opstarten gaat de monitor ook een paar keer achter elkaar op groen (dus van standby af), maar het beeld blijft o.h.a. donker. Zou het een BIOS-probleem zijn, of is het MoBo ter ziele?

    Overigens geen piepjes na opstarten (tenzij natuurlijk dingen niet aangesloten zijn). Voeding volledig gecontroleerd, alle spanningen zijn in orde.

    Iemand een idee?

    Groet,
    Martin
  • Je zou het batterijtje op het mobo kunnen checken/vervangen, misschien is het leeg.
  • Zal ik doen.
    Maar dat is toch geen reden voor de problemen?
  • Batterijtje is netjes 3V. Niettemin kon ik toen de PC even 3 seconden beeld gaf de foutmelding "CMOS battery low" zien. Vervolgens de batterij door 2 nieuwe penlights vervangen (3,2 volt). Ook toen heb ik de battery low mededeling een keer gezien, verder geen beeld meer tevoorschijn weten te toveren.

    Zou er rondom het batterij-circuit iets stuk zijn op het MoBo?
  • Zonder batterij start een pc ook op volgens mij, alleen hij onthoud niets als de pc uit is (qua bios dan).
    Probeer eens een andere videokaart en/of voeding?
  • Zoals ik al schreef heb ik drie verschillende videokaarten geprobeerd (2 x AGP en 1 x PCI) en alle voedingsspanningen gecontroleerd.
  • Heb je ook de geheugenmodules er uit gehaald en vervangen door een andere?

    of als je 2 modules hebt, met 1 daarvan opstarten. Dat helpt bij mij altijd na een bios-update. 8)
    Probeer ook alle geheugen-poorten eens.

    [quote:a0b6a6c0f8]Batterijtje is netjes 3V. Niettemin kon ik toen de PC even 3 seconden beeld gaf de foutmelding "CMOS battery low" zien. Vervolgens de batterij door 2 nieuwe penlights vervangen (3,2 volt). Ook toen heb ik de battery low mededeling een keer gezien, verder geen beeld meer tevoorschijn weten te toveren.

    Zou er rondom het batterij-circuit iets stuk zijn op het MoBo?[/quote:a0b6a6c0f8]

    Wel weer een soort exacte batterij vervangen eh?

    ook geen lekke elco's te vinden? (die staan meestal een beetje bol, of ze lekken)

    Gr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.