Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

geheugen en snelheid internet ?

Anoniem
Jim van Zweeden
11 antwoorden
 • Ik heb 2 computers (XP) met P4/512 resp. Celeron/256 intern geheugen. Nu heb ik sinds kort een vrij snel kabelabonnement (4200 kb) en ik merk dat de P4/512 sneller is met surfen. Heeft dit te maken met intern geheugen of met processor, of geen van beide??
 • De snelheid is van heel veel zaken afhankelijk maar het meeste snelheidsverlies zit in de verwerking van data in/door de browser. De netwerksnelheid is tegenwoordig nauwelijks afhankelijk van de systeemspecificaties.
  Wel is het zo dat je langzaamste cpu ook het minste geheugen tot zijn beschikking heeft. 256 MB is wat krap voor XP en bij meerdere vensters of tabbladen kan dat de snelheid wat remmen.
  En de cpu bepaalt vooral de verwerkingssnelheid van data. Overigens is dat ook weer browser afhankelijk. Misschien kun je daarin eens een vergelijking maken?
 • dat heeft dan voornamelijk te maken met het abonnement + intern geheugen.
  Je processor heeft hier vrijwel niets mee te maken. Alleen met zwaardere applicaties misschien

  vanaf 512mb werkgeheugen is met windows XP SP2 goed te internetten.

  Met 256mb werkgeheugen heb je al snel dat je HD ook mee gaat werken als werkgeheugen en dat is echt langzaam.
 • Weer wat geleerd. Overigens merk ik na wat langer surfen dat het verschil eigenlijk marginaal is en de verbinding supersnel is, waar zit ik over te zeuren … Maar bedankt voor de snelle reacties, hoef ik er niets bij te kopen!
 • Een WinXP Sp2 installatie heeft in mijn ervaring over het algemeen nog 80 ~ 90 MB aan werkgeheugen over van de 256MB. Dit gaat aardig snel op tijdens het browsen wat je systeem laat swappen. Ook leest je browser tijdens het surfen data van je hardeschijf als het onveranderd is om de snelheid ten goede te laten komen.
 • Nou, laat ik eens lekker eigenwijs wezen :) . Het heeft wel degelijk met de processor te maken.

  Er wordt pure HTML-code (evt. aangevuld met gif-, jpg- of png-bestandjes) naar je pc gestuurd, en de browser moet daar dan met behulp van de processor een netjes opgemaakte pagina van in elkaar draaien en dat betekent WERK aan de winkel voor de proc.

  Ik heb (als extreem voorbeeld) hier nog een stokoud machientje staan met een Celeron 366 en daar kun je dat prachtig op zien. Er draaien twee monitorvenstertjes, één voor het netwerkverkeer en één voor de processorbelasting. Klik op een link, je ziet de gegevens over het netwerk binnenlopen, vervolgens schiet de processorbelasting naar max. en pas als de pagina op het scherm staat zakt die weer terug naar bijna niets.

  En afhankelijk van de website (simpel met hoofdzakelijk platte tekst of gigantisch mooi opgemaakt) kan dat dus best even duren.

  En ter vergelijking: op een vrijwel nieuwe laptop met dual core processor die ernaast staat merk je van die vertraging helemaal niets.

  Gr,
  Jim
 • dit ligt overigens ook aan de browser bij iedereen bij ons in huis gebruikt ie explorer behalve ik ik gebruik firefox firefox is anders opgebouwd zodat het surfen sneller gaat vooral als je de plugin fasterfox instaleert gaat hij helemaal snel. :lol:
 • Mwah, met de komst van IE7 is dat al weer behoorlijk achterhaald…
 • Nou ik vind IE 6 een stuk sneller dan IE7 ik hoop dat windows snel met een update komt.
 • [quote:917e511db9]ik hoop dat windows snel met een update komt.[/quote:917e511db9]Die is er al een tijdje hoor, zie o.a. HIER.

  Gr,
  Jim
 • Bedankt ik had het phising filter al uitgezet maar ik ben het nu wel aan het installeren misschien nog eens handig of toch wat sneller.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.